Geçen hafta sonu Moto3’te sezonun son yarışı yapıldı. Valensiya pistinde yapılan yarışa 2 yarışlık cezanın ardından dönüş yapan temsilcimiz Deniz Öncü harika bir yarış çıkardı. 13. sıradan başlayan Deniz, ilk turun ardından altıncı sıraya kadar çıktı. Son 19 tura girildiğinde Deniz üçüncülüğe kadar yükseldi. Sonrasındaki birkaç turda ön bölümdeki grupta değişiklikler oldu ve son 16 tura girildiğinde lider Acosta'nın ardında Deniz vardı. Deniz, ertesi tur ilk viraja gelirken Acosta'yı geçti ve liderliği İspanyol sürücüden aldı. Sonrasında Acosta hemen kendisine yanıt verip tekrar liderliğe oturdu. Bir sonraki turda, çok iyi bir hava koridoru yakalayan Deniz, tekrar  Acosta'yı geçti ve ilk sıraya oturdu. İkili birkaç tur boyunca yer değiştirirken, sonrasında aralarındaki mücadeleye Jaume Masia dahil oldu ve son 12 tura girerken liderliği aldı. Fakat onun liderliği de kısa sürdü çünkü Artigas ilk sıraya oturdu.

Son 10 tura girerken Deniz, ilk virajda liderliği aldı ve yeni sıralama Deniz, Acosta, Artigas, Masia ve Guevara şeklinde oldu. 2 yarış cezanın ardından piste dönen Deniz gösterdiği üstün performan sırasında pist limitlerini aştığı için uzun tur cezası aldı ve liderliği vermek zorunda kaldı. Deniz bu cezanın ardından 11. sıraya kadar geriledi. Ön bölümü kısa sürede yakalayan Deniz altıncı sıraya çıksa da, yaptığı hatanın ardından dokuzuncu sıraya geriledi.

Bitime dört tur kala Dennis Foggia lider, Acosta ikinci, Artigas üçüncü ve Sergio Garcia dördüncü sıradaydı. Deniz ise harika bir geri dönüşe daha imza atıp dördüncü sırayı Garcia’dan aldı. 2021 Moto3 şampiyonluğunu daha önce garantileyen Acosta, son tura girerken liderliği aldı. Sonrasında Foggia kendisine yanıt verdi ve ikili temas yaşadı. Bunun üzerine Acosta  yere düştü ve yarışa veda etti. Foggia ise geriye düştü. Liderlik Garcia'ya geçerken, Artigas son anlarda yaptığı güzel atakla liderliği aldı ve son metrelerde yerini koruyarak galibiyete ulaştı. Kariyerinin ilk zaferini alan Artigas'ı Garcia takip ederken, podyumu Masia tamamladı. Salac'ın dördüncü olduğu yarışta Deniz, aldığı cezaya ve sonrasında ufak bir hata yapıp geriye düşmesine rağmen beşinci oldu. Böylelikle Deniz, iki yarış aradan sonra katıldığı ilk yarışta harika performans göstermiş oldu. Foggia temasın ardından altıncı olurken, Stefano Nepa yedinci, Guevara sekizinci, Carlos Tatay dokuzuncu ve Niccolo Antonelli 10. oldu.

Bu sonuçla temsilcimiz Deniz Öncü sezonu 95 puanla 11. sırada tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.