Moto3’teki temsilcimiz Deniz Önü, sezonun ilk yarışı olan Katar GP’yi kazanan Andrea Migno’nun yarım saniye gerisinde 4. olarak tamamladı. İlk yarışta kürsüyü sadece 0,019 saniye farkla kaçıran temsilcimiz bu sezon Moto3’te gayet başarılı bir sezon geçireceğinin sinyallerini verdi.

MotoGP’de ise sezonun ilk yarışında geçen yılın şampiyonu Quartararo, liderin 10,5 saniye gerisinde 9. sırada tamamladı. Yarışı Enea Bastianini 1. bitirirken Brad Binder ikinci, Espargaro kardeşlerden Pol 3., Aleix ise 4. olarak bitirdi.

Gelelim en hızlı 4 tekerleklilere. Formula 1 sezonunun başlamasına çok az zaman kalmışken önemli gelişmeler devam ediyor. Bahreyn’deki testler başlamadan önce tüm pilotların toplanıp savaş karşıtı mesajlar vermesi ve birlikte fotoğraf çekilmesi güzel bir anı olarak hatıralara kazındı. Takımların yeni sezon araçları test edildikçe Ferrari’nin bu sezon çok daha güçlü olduğu görülüyor ki ilk gün testlerinde en hızlı isim Leclerc oldu. Diğer yandan Mercedes’in yine kuralların boşluklarını bularak tasarımda bu boşluklardan faydalandığı da fark edildi. Rus pilot Mazepin ile yollarını ayıran ve Uralkali ile de sponsorluk anlaşmasını sonlandıran Haas’ın Schumacher’e eşlik edecek diğer pilotu da geride bıraktığımız günlerde açıklandı. Bir çok yarış sever “Fitipaldi” isminin açıklanmasını beklerken açıklanan isim Magnussen oldu. Bu isim tabi ki F1 tutkunlarına, hele de benim yaş grubumda olanlara çok tanıdık geldi. Genç F1 takipçilerinin yakın zamandan hatırladığı Kevin Magnussen daha önce “F1’e dönersem son sıralarda değil üst sıralarda yarışmak için dönerim” dediğini anımsayanlar bu sezon Haas’ın geçen sezonki gibi dibe çakılacak bir araç olmadığını tahmin edebilir. Bu transferle 25 yıl önce kıyasıya yarışırken izlediğmiz Michael Schumacher, Joss Verstappen ve Jon Magnussen’in yerine oğulları Mick Schumacher, Max Verstappen ve Kevin Magnussen’in yarışlarını izleyeceğiz.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.