İki tekerlek üstünde ülkemizi temsil eden pilotlarımızdan Moto3temsilcimiz Deniz Öncü, geride bıraktığımız hafta sonu İspanya’da yapılan Aragon GP’de muhteşem bir performans sergileyerek podyumda yerini aldı. Rakibi Dennis Foggia ile neredeyse omuz omuza bitiş çizgisini geçen Deniz, saniyenin yüzde 4’ü kadar farkla ikinci oldu.

Yarışın başlarında sekizinci sıraya kadar gerileyen Deniz Öncü, turlar ilerledikçe çok iyi bir ivme yakaladı ve önündeki isimleri birer birer geçerek liderliğe yükseldi.

Yarışın son 13 turunda arada bi’kaç virajlık kaybetse de liderliği elinde tutan Deniz Öncü,  son turlarda Dennis Foggia'nın baskısına rağmen yerini iyi korudu.  Foggia’nın iki kez kendisini geçmesine anında karşılık vererek liderliği geri alan Deniz, son turun son sektöründe Foggia’nın kendisini geçmesine engel olamadı. Son düzlükte Deniz motosikletini patlatırcasına gaza asıldı ancak rakibini geçmeyi başaramadı. Bitiş çizgisini adeta omuz omuza geçen iki pilot arasında 0,041 saniyelik fark vardı. Bu muhteşem mücadeleyi sergileyen ve Moto3’te göğsümüzü kabartmaya devam eden Deniz Öncü’yü tebrik ediyor, bu hafta sonu yapılacak olan San Marino GP’de de izlemenizi tavsiye ediyoruz.

“HAMILTON VE VERSTAPPEN KENDİSİNİ TUTAMIYORLAR”

Bu söz bana ait değil, Formula1’in efsane pilotlarından Damon Hill bunu söylüyor. Monza GP’de gördüğümüz kazanın ardından yapılan farklı yönlerdeki birçok açıklama kafaları karıştırsa da temel sorunu en iyi açıklayan yorum bence bu olmuş. Benim şahsi görüşümü sorarsanız Mercedes’in güçlü lobisi bir başarı daha kazandı ve kazada suçu olmayan Verstappen’in ceza almasını sağladı. Benim gördüğüm kadarıyla, virajda iç kısma girmeyi başaran Verstappen’in arka tekerleği, Hamilton’ın kendisini pistin dışına çıkmaya zorlayıcı hamlesiyle Hamilton’ın arka tekerleğine sürtmüş ve Verstappen’in Honda’sı, Hamilton’ın Mercedes’inin üstüne çıkmış. Kaza sonucu iki pilotta yarış dışı kaldı ve yarışı McLaren’ler ilk iki sırada tamamladı. Kazanın sevindirici yönü iki pilotun da yaralanmaması oldu. Yarışı kazanan Ricciardo’nun ise bu galibiyeti kazaya bağlayanlara cevabı şu oldu “ben yarışı kazadan önce kazanmıştım”. Biraz iddialı bir söylem de olsa Ricciardo Sprint yarışında gösterdiği performansıyla podyumu zaten hak ettiğini göstermişti. Sonuç olarak benim şahsi düşüncem şudur; Ricciardo alnının teriyle ilk yarış galibiyetini aldı, kazada iki pilot da hırslarının kurbanı oldu ancak Verstappen ek olarak aldığı cezalarla Mercedes Lobisinin kurbanı da oldu.

Haftasonu Moto3’te Deniz Öncü’yü izlemeyi unutmayın. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.