Şişmanlık epeydir çağımızın hastalıklarından biri oldu. Ve Zayıflama da moda…

Ve bir çok kişi kilo vermenin peşinde. Obez denilen bu hastalığı diyetisyenler üretti. Bilimsel yaklaşıma bir diyeceğim yok elbet. Ancak bir diyetisyenin ya da beslenme uzmanının önerileri zayıflamak isteyenleri şaşırtıyor.

Önce ekmek!.. Biri diyor ki, ekmek yemeyin; onun yerine havuç yiyin. Bir başka uzman; iki ile dört dilim arasında her öğün ekmek yiyebilirsiniz. Yalnız buğday ekmeği olsun.

Sakatat kollestrol yapar, sakın yemeyin. Bir başkası sakatat en iyi yiyecektir, yararlıdır.

Bütün bunlara rağmen Edirne tava ciğeri giderek ünlenmekte ve müşteri çekmekte.

Kuş gribi yaygınlaştığı günlerde, kümes hayvanları telef edilmişti.

Yiyeceklerin çoğu yapaylaştırıldı. Katı yiyecekler gündemde. Kırmızı et yıllardan sonra özgürlüğüne kavuştu. Diyetçiler listeler hazırlayıp zayıflamak isteyenlerin eline tutuşturmakta. Kıtlık görmeyenlere, yaşamayanlara bunları anlatmak elbette çok zor. Bunları yaşayanlar, “ekmek yemeye gideceğim”

der. Diğerleri “yemek yemeğe” diye söyler… miş.

Benim yaklaşımım şöyle: Eğer bir özel durumunuz yoksa , bu konuda öncelikle vücudunuzla barışık olun ve şu deyişi benimseyin: “Ne yersen ye,az ye” Yeterli ve dengeli beslenmeye çalış…

---------------------------------------------

SAKAL

Sakal bırakma modası da giderek yaygınlaşıyor. Moda geçicidir. Bir süre yayılsa bile bir süre sonra, başka modalar devreye girer. Yalnız giysi konusunda değil, başka modalar vardır. Ama en görüneni ve çabucak yayılanı yine de kılık kıyafet modalarıdır.

Bunlardan biri çok çabuk yaygınlaştı: Sakal bırakmak. Gençler modaya daha düşkündür. Önceki yüzyıllarda sakal bırakma saç uzatmak her yana sıçramış, her şeyin önüne geçmişti.

Öncelikle şunu vurgulamalıyım. Herkes istediği gibi giyinmeli, özgür açıdan doğrusu budur. Ancak sosyal yapıdan uzaklaşmak, gösteriş ve çarpıcı görünmek, dikkati çekmek içinse boş ver gitsin.

Nazımın geçtiği bir arkadaş sakal uzatmıştı. Yakışmıştı da. Bir süre sonra baktım, kesmiş. Hayrola diye takıldım. Bakımı temizliği çok zor oluyor dedi. Yemek yerken bile sorun çıkıyor. Böylesi daha iyi imiş. Öyle mi, değil mi? Bilmiyorum, çünkü ben, hiç denemedim. Niyetim de yok. Çünkü ben iç temizlik gibi dış temizlik de önemlidir.

Bu konularda çok şeyler söylenebilir. Dikkatimi çeken sorunlardan biri de dizleri yırtık pantolonlar…Yıllar önce en ayıp sayılan konulardan biriydi. Yadırganırdı. Yıllar sonra yırtık pantolonlarla (aynı zamanda daracık)gezmenin, sokağa çıkmanın moda olacağı hiç aklıma gelmezdi. O günleri de görecekmişiz. Ömrümüz varsa, kimbilir daha neler göreceğiz.

Güzellik görecedir. Ne giyersen giy, ne denli açılırsan açıl, ne kadar örtünürsen örtün; gerçek güzellik KİŞİLİK güzelliğidir Ben bunu bilir, bunu söylerim.

Bunun için halk oylamasına gerek yok.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.