Ülkemizde yaşanan dolar zammı iğneden ipliğe zam gelmesine neden oldu. Bazı fırsatçılar  bunu gerekçe gösterip  zam üzerine zam yaptılar. Bir  top A-4 kağıdı 5 liradan 20 liraya yükselmesi nasıl izah edilir.

Bu zamdan Cumartesi Pazarında pazar günleri açılan  Üretici Kadınlar Pazarı da etkilendi.

Bir hafta önce bir lokmayı 60 kuruşa alanlar, bu hafta bir liradan aldı Kuşkusuz bunda 65 liraya satılan un torbasının 115 liraya çıkmasının etkisi var.

Yalnız üretimden tüketime en kısa yol olan bu pazarda tüketici hakkı dikkate alınarak zamların biraz insaflı olması lazım değil mi,?

KURALLAR HERKES İÇİN GEÇERLİ

Trafik kuralları birçok deniyim sonucu uygulamaya konuluyor. Bu kurallardan biri  de yaya geçitleri yakınında araç yolu dönüşünün olmaması.

Bunun için belli bir mesafe konulmuş.Yayaların yoldan karşıya geçmek için  biriktiği bir yerin içinden araçların yoldan dönüş yapması kurallara ne kadar doğru,?

Bugüne kadar kimse bu konuyu gündeme getirmedi. Kastettiğim yer  Orduevi yanında yaya geçidinin  olduğu yerden  binaya giriş yolu . Bu kural ihlali olmuyor mu?

**********************************************

KIYMETİNİ BİLELİM

Yunanistan ve Bulgaristan’dan Edirne’ye alışveriş için  gelen müşteriler Edirne esnafına ekonomik sıkıntının yaşandığı bir zamanda  esnaflarımıza  büyük   rahatlık sağladı.

Bakıyoruz, çarşı pazarda  yerli müşteriden çok yabancı müşteri var. Komşu ülke paralarının değer kazanması Türk parasının değer kaybı  Ülkemizde alışverişi cazip hale getirdi.

Bu esnaflarımız için can suyu gibi geldi.

Bunu kıymetini bilmeliyiz. Daha önceki yıllarda bunun acı hatıralarını yaşadık.

Avrupa’ya giden işçiler daha çok  Edirne’den alışveriş yapıyordu, onlara kalitesiz ve fahiş fiyatla mal satmamız sonucu bu pazarı kaybettik.

Şimdi de aynı hataya düşmeyelim.

Bunun için   her esnafımız satacağı malın üzerine etiketini koymalı.

Kafasına göre fiyat belirlememeli.

Hijyen kurallarına dikkat etmeli  

Bu kurallara yeterince riayet edildiğini söyleyemeyiz. Bazı işyerlerinin fiyatlarını Türkçe, Yunanca ve Bulgarca olarak yazması çok olumlu, her işyeri  bunu uygulamalı.

Bu arada daha önceki yıllarda olduğu gibi Türk müşteriler önemsiz görülmemeli.

Onun için aman dikkat diyorum.

Daha önceki yıllarda yaptığımız hataya düşmeyelim.

Bunun ceremesini çektik.

Bu  defa da  gelen müşteriler geri dönerse Edirne esnafı iflas bayrağını çeker.

***********************************************

YOL KENARINDAKİ OTOPARK YERLERİ DENETLENMELİ

Edirne şehir merkezinin ana caddeleri kenarları otoparktan farksız.  Acil ihtiyacı olan vatandaşlar köşe bucak aracına park yeri arıyor.

Edirne’de yol çevresindeki otopark alanlarına yeni düzenleme yapılmalı ve otopark görevlilerinin aldıkları ücretler kontrol edilmeli.      

Bu konuda fahiş fiyat uygulandığı konusunda yakınmalar var. Buralarda yapılacak yanlış uygulamanın faturası tüm Edirne’ye çıkar.

*******************************************

FIKRA

NASIL EV LİLİK YAPAYIM,?

Evlenmek isteyen bir genç çok sevdiği  bir Bektaşi dedesine  seçeceği eşinin nasıl olması  gerektiğini sorar.

Bektaşi dedesi:

“Güzel bir kadınla evlenirsen onu kıskanır huzurun kaçar.

Çirkin bir kadınla evlenirsen sabah akşam yüzünü görmek istemezsin. Zengin alırsan servetine güvenir, sana kafa tutar. İşte bunlardan başka birini bul evlen”

ÖZLÜ SÖZ

Akıllı görünmeye çalışmak, olduğundan daha akılsız  örünmekten  başka işe yaramaz.

GRESSEL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.