İlimizde devam eden altyapı çalışmaları sebebiyle şehrin birçok sokağında kazılan, altyapı yenilemesinin ardından da doldurulan yollar otomobiller için maddi hasar riski taşıyor ancak motosiklet sürücüleri için durum çok daha vahim ve tehlikeli. Yapılan bu dolguların hepsi aynı malzemeyle yapılmıyor. Bazıları kullanılan dolgu malzemesinin yapısından, bazıları ise doldurma yönteminden kaynaklı çöküntüler oluşuyor. Özelikle de yağmur sonrası dolgularda çöküntüler oluşuyor. Üzerine asfalt kaplanmış da olsa dolgularda oluşan bu çukurlar asfaltı da bozuyor ve motosiklet sürücüleri için ölümcül kazalara sebep olabilecek kadar tehlike içeriyor. Geçtiğimiz hafta tren garının önünde meydana gelen, motosikletin tekerleğinin yumuşak doku malzemesine saplanarak sürücüsünü fırlattığı ve sürücünün çok ağır yaralandığı kazanın benzerlerinin olmamasını diliyorum. O kazada yaralanan ve acil ameliyata giren sürücünün ameliyat sonrası sağlık durumu hakkında bilgim yok. Umarım bir an önce kaza öncesi sağlığına kavuşur.

Bu sebeple tüm iki teker sevdalısı arkadaşlarımdan ricam şudur: tam korumalı olarak sürün, yavaş ve dikkatli sürün, mümkün olduğunca eski asfalt yüzeyleri tercih edin.

---------------------------------------

Geçtiğimiz hafta tanıtımını yapacağımdan bahsettiğim oyuna gelince, oyun henüz yayınlanmadığından dolayı oynayıp deneyemedim ancak izlediğim tanıtıma göre kısa bir anlatım yapayım.

Hemen hemen her motorcunun rüyasıdır Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ünlü Route 66’da sürüş yapmak. Öncelikle bu yol hakkındaki bilgiyi vikipedi online ansiklopediden bakalım. Aynen şöyle yazıyor:

U.S. Route 66, 1926 ve 1985 yılları arasında ABD karayolları ağı içerisinde yer almış ünlü bir otoyol'un adıdır. "Amerika'nın Ana Caddesi", "Ana Yol" ve Amerikalı mizahçı Will Rogers'a ithafen "Will Rogers Otoyolu" gibi isimlerle de anılmaktaydı.

İlk kez 11 Kasım 1926'da açılan yola bir yıl sonra da ünlü tabelası konmuştur. Orijinal yol Chicago Illinois'ten başlıyor, Missouri, Kansas, Oklahoma, Teksas, New Mexico, Arizona ve Kaliforniya eyaletlerini katederek Los Angeles şehrinde sona eriyordu. Ülkeyi (ve neredeyse kıtayı) doğudan batıya kateden bu yolun uzunluğu 3.940 kilometreydi.

Tarihi ve turistik bir değeri olan yol popüler kültürde de oldukça geniş bir şekilde yer almıştı. Yolla aynı adı taşıyan ve Bobby Troup'un sözlerini yazıp bestelediği şarkı, aralarında Nat King Cole Trio, Perry Como, Chuck Berry ve The Rolling Stones'un da bulunduğu birçok şarkıcı ve grup tarafından seslendirilmişti. Two-Lane Blacktop gibi varoluşçu kült filmlerden Disney/Pixar'ın Cars'ı gibi animasyon filmlerine kadar sayısız filme ve televizyon dizisine de fon teşkil etmişti.

"U.S. Route 66" 27 Haziran 1985 tarihinde resmen "ABD Karayolları Sistemi"nden çıkartıldı ve bu tarihi yol yerini "Eyaletlerarası Otoyol Sistemi" ne bıraktı.

Konumuz olan oyun American Motorcycle Simulator. Tanıtım fragmanlarında oyunun asıl konusu Route 66’yı motosikletle geçmek. Ancak yan koular da mevcut. Motosikletinizin bakımını kendiniz yapıyor, yolda kalan bayanların araçlarını tamir ediyor, yol kenarı motellerinde konaklayıp barlarda takılabiliyorsunuz. Hatta mekanlarda bişeyler içip, bilardo gibi oyunlar da oynayabiliyorsunuz. İçtiğiniz içeceklere bağlı olarak oyundaki karakteriniz değişik etkileşimlerde de bulunabiliyor (bar kavgası da buna dahil).

Umarım bir an önce bu oyun satışa çıkar ve oynayabiliriz.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.