Bir Sonbahar ayı olması nedeniyle bir hüzün ayıdır Kasım.

Buna bir de Büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikali, Dünya’nın en kutsal mesleği olan Öğretmenlik mesleğinin mensupları için tesis edilen Öğretmenler günü ve Sultanlar Şehri, şehirler sultanı Edirne'mizin Düşman İşgalinden kurtuluş günlerini eklediğinizde Kasım Ayının Edirne için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar.

Bu önemli günlerde Edirne Belediyesi her zaman olduğu gibi can siperane ve gönülden bağlılık ve sevgi dolu duygular ile görevini en iyi şekilde yaparak Edirne'mize yakışır anma ve kutlamaların gerçekleşmesini sağlama gayreti için de oluyor.

Bu anlamda Belediye’mize müteşekkiriz tabiî ki.

Bunda Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın düşünce ve uygulamaya koyuş konusundaki duyarlılık ve ustalığın önemi çok büyüktür.

Valilik Makamının bu konudaki etkin ilgi alaka ve çabaları da önemli etkendir.

Bunun için de Ulu Önderimiz için gerçekleşen törenler ona olan bağlılığı en iyi ve belirgin bir şekilde yaşatan kapsam içeriyor her yıl.

Belediye de bulunan Atatürk Odasındaki anma ve ziyaretler bir aya yakın bir süreçte devam ediyor ve her vatandaş ve öğrenci yetkililer tarafından bilgilendiriliyor.

Hazırlanacak anma programları ile Edirne’nin Atasına ve onun İlke ve Devrimlerine ne kadar sıkı sıkı bağlı olduğunu Pazar günkü programlarda göreceğiz yine.

Ardından, 24 Kasım Öğretmenler günü gelecek ve Ulu Önder Atatürk'ün; "yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" ve "Dünyayı kurtaracak olan yalnız ve ancak Öğretmenlerdir" sözlerine mazhar olmuş,aralarında benim ve Belediye Başkanının da bulunduğu Öğretmenlerimizin günü her yıl olduğu gibi mükemmel bir program ile kutlanacak..

Bir gün sonra yaşayacağımız 25 Kasım da Edirne için çok önemli bir tarih elbette.

Edirne’nin Düşman İşgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle programlar gerçekleşecek.

Edirne Belediyesi Valilik ile birlikte bu etkinlikte de büyük bir özverili çalışma ortaya koyarak her yıl olduğu gibi güzel bir program ile bu günü kutlamamızı sağlayacaklar ve Edirnelilere coşkulu bir Kurtuluş günü daha yaşatmış olacaklar..

Sanırım her yıl yapılan Kurtuluş Resepsiyonu da yapılacaktır çünkü bu gecede Meclis Kararı ile verilen Fahri Hemşerilik beratlarının takdimi yapılmaktadır.

Bu yıl Kurtuluş Savaşımızın büyük kahramanları İsmet İnönü ile Kazım Karabekir Paşanın yakınlarına bu beratlar verilecek.

10 Kasım Atatürk’ü Anma,24 Kasım Öğretmenler günü ve 25 Kasım Edirne’nin Kurtuluşu Programları ile dolu dolu bir Kasın ayını yaşamış olacağız.

Emeği geçecek olanlara şimdiden teşekkürler ve kolaylıklar dileğimle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.