Kasım ayında bolca yaşadığımız düşman işgalinden kurtuluşu simgeleyen Bayramlar her ne kadar coşkulu ve sevinçli programlar ile kutlanıyor olsa bile işgal edilmişliğimizi ve esaret görmüş olduğumuzu hatırlatması bakımında keder ve hüzün yaratır insanlarda. Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışı ile başlayan üzüntümüze bir de bütün ilçelerin ar darda düşmandan kurtuluşunu bayram olarak kutlanması ile hatırladığımız esaret hikâyeleri Kasım Ayının Hüzün ayı olarak anılmasına neden olmuştur. Ayrıca bir Sonbahar ayı olması nedeniyle bir hüzün ayıdır Kasım.

Buna mukabil Dünya’nın en kutsal mesleği olan Öğretmenlik mesleğinin mensupları için tesis edilen Öğretmenler günü ve Sultanlar Şehri, şehirler sultanı Edirne'mizin Düşman İşgalinden kurtuluş günlerini bünyesinde barındırdığı için büyük önem taşımaktadır. Kasım Ayının Edirne için ne kadar önemli olduğu da bu etkinlikler ile ortaya çıkar. Bu önemli günlerde Edirne Belediyesi her zaman olduğu gibi gönülden bağlılık ve sevgi dolu duygular ile görevini en iyi şekilde yaparak Edirne'mize yakışır anma ve kutlamaların gerçekleşmesini sağlama gayreti içinde olacaktır. Bu anlamda Belediye’mize müteşekkiriz tabiî ki.

Valilik Makamının bu konudaki etkin ilgi alaka ve çabaları da önemli etkendir. Bunun için de Ulu Önderimiz için gerçekleşen törenler ona olan bağlılığı en iyi ve belirgin bir şekilde yaşatan kapsam içeriyor her yıl. Belediye de bulunan Atatürk Odasındaki anma ve ziyaretler bir aya yakın bir süreçte devam ediyor ve her vatandaş ve öğrenci yetkililer tarafından bilgilendiriliyor.

Ulu Önder Atatürk'ün; "yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" ve "Dünyayı kurtaracak olan yalnız ve ancak Öğretmenlerdir" sözlerine mazhar olmuş,aralarında benim ve Belediye Başkanının da bulunduğu Öğretmenlerimizin gününün her yıl olduğu gibi yine mükemmel bir program ile kutlanacağına yürekten inanıyorum. Bir gün sonra yaşayacağımız 25 Kasım da Edirne için çok önemli bir tarih elbette. Edirne’nin Düşman İşgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle programlar gerçekleşecek. İlçelerimizde de Kurtuluş Bayramları ard arda kutlanacağı için Kasım Ayı sadece Edirne Merkez İlçe için değil tüm İlçelerimiz için hatta Trakya için önem taşımaktadır.

Edirne Belediyesi Valilik ile birlikte bu etkinlikte de büyük ve özverili çalışma ortaya koyarak her yıl olduğu gibi güzel bir program ile bu günü kutlamamızı sağlayacaklar ve Edirnelilere coşkulu bir Öğretmenler günü ve Kurtuluş günü daha yaşatmış olacaklardır..

Emeği geçecek olanlara şimdiden teşekkürler ve kolaylıklar dileğimle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.