‘’Dünya Emekliler Günü’ dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde büyük bir sevinç ve neşe içerisinde kutlanırken, biz Türk emeklilerinde maalesef büyük bir hüzün havası esiyor.

                Bilindiği üzere, dünyanın bazı çok fakir ülkelerinde 2 Dolarlık geçim standardını bir kenara koyarsak, ülkemizde de bu durumda olmasa bile, gelir dağılımındaki eşitsizlik nedeniyle bizim insanlarımız da  biraz daha ehveni şer bir durumda aylık 300 Dolar, günlük 10 dolar gibi çok düşük bir gelir düzeyi ile, yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyorlar.

                Yine başka bir istatistiki verilere göre, ülkemizde elde edilen milli gelirin % 60’ını 1 milyon kişi, % 40’ını ise kalan diğer insan topluluğumuzun paylaştığı gerçeği ortada duruyor. İşte gelir paylaşımındaki bu adaletli olmayan paylaşımda, devletimize önemli bir görev düşüyor. Bu da % 60-40 oranı bir iddiaya göre, % 80-20 olan gelir dağılım ibresini, az olan tarafa  yönlendirmesi olmalıdır.  Biz bunun ancak devlet eliyle yapılabileceğine inanıyoruz. Bu da, emeklilerimize milli gelirden yapılacak  aktarımlar sayesinde gerçekleştirilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.