2018 Dünya Futbol Şampiyonası karşılaşmaları, Rusya’nın Moskova ve diğer şehirlerinde tüm hız ve heyecanı ile devam ediyor. Ancak ne yazık ki, 100 binlerce seyircinin bu coşku ve heyecanına karşın, maçlarda yapılan önemli hakem hataları şampiyonaya gölge düşürüyor ve damgasını vuruyor. İlk kez bu dünya şampiyonasında elektronik kayıt cihazlarının kullanılmalarına karşın, maç sonuçlarını etkileyen hakem hataları da büyük bir hızla devam ediyor.
    Dünya Kupası Futbol karşılaşmalarında yapılan bu çok önemli hakem hatalarına örnek olarak, evvelki gece oynanan Rusya-Mısır ikinci tur karşılaşmasını göstermek yerinde olacaktır. Özellikle de Avrupa’lı hakemlerin dışındaki uzak doğulu hakemlerin karşılaşmaları yönetirken yaptıkları hatalar, seyircilere parmak ısırtacak cinstendi. Rusya-Mısır karşılaşmasında Rusya’nın attığı gollerin 2’si resmen fauldü. Ancak her nedense hakem bey bunları incelettirmedi ve gol olarak geçerli saydı.
    Diğer taraftan karşılaşma oynanırken, Rusların kendi ceza sahaları içinde yaptıkları 3 penaltıdan biri hakem tarafından ceza sahası dışına taşınarak, frikik atışına dönüştürülmek istenirken, Mısır takımının ısrarlı itirazları sonucu, hakem buna penaltı vermek zorunda kaldı. Mısır’ın tek golü de bu haklı penaltıdan geldi.
    Ancak, Rusların yine kendi ceza alanları içinde Mısırlı futbolculara yaptıkları net fauller, penaltı ile cezalandırılmadı. Maçın orta Hakemi bu iki kusurlu hareketi, hakem kuruluna izlettirmeyince Mısır’ın bu iki penaltısı güme gitti. Bunun sonucu olarakda hakemin bu iki yanlış hareketi Mısır’ı Ruslara karşı bir beraberlikten etti.
    Futbol otoriteleri hakemin bu iki yanlış hareketini yorumlarlarken, eğer hakem bu iki hatalı kararını incelemeye götürseydi, penaltı sayılacaklardı. Bu iki net penaltıyı görmediklerinden dolayı Rusya-Mısır maçının hakemlerine belki de bundan sonraki kupa maçlarında görev verilmeyecek, kendilerine ceza da uygulanacaktı. Maçın hakemi bu iki hatasını incelemeye götürmemekle, kendilerini ceza almaktan ve bir daha maç idare etmemekten kurtardılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.