GÜRKAN, EMEKLİ ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde emekli öğretmenlerle yemekte bir araya geldi.

GÜRKAN, EMEKLİ ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde emekli öğretmenlerle yemekte bir araya geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Kasım 2017 Cumartesi 10:55
GÜRKAN, EMEKLİ  ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

    Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü bir kutlayan Başkan Gürkan, “Sizlerin içindeki eğitim ateşi , ülke ve çocuk sevgisi Cumhuriyet ateşi ve elbette Mustafa Kemal Atatürk sevgisi hiç dinmedi ve dinmeyecek” dedi 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her yıl  24 Kasımda olduğu gibi bu yıl da geleneği bozmadı. Gürkan, emekli öğretmenlerle öğlen yemeğinde bir araya geldi.
Kendisinin de bir öğretmen olduğunu belirten Gürkan, “ Başöğretmenimiz Ulu Önder, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenlik unvanını kabul ettiği bugün yanı 24 Kasım Öğretmenler gününüzü sevgi ve saygıyla kutluyor, siz değerli büyüklerimizin ellerinden öpüyorum” diyerek başladığı konuşmasında Gürkan,  bugün tüm öğretmenlerin mesleği ile gurur duyduğu bir  gün olduğunu belirterek; “ Bugün hepimizin mesleğimiz adına  orun günümüz. Çünkü hepimiz şunu biliyoruz ki; hepimizin de bir anlamda öğretmeni olan Türk milletinin öğretmeni olan,  sadece bizim milletimizin değil,  dünyadaki bütün mazlum milletlerin,  bütün işgale uğrayan milletlerin de  öğretmeni olan Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün  bizlerle aynı mesleği  paylaştığı, eğitimin bir neferi  olmayı kabul ettiği  bir gündür.Belki de o yüzden tüm Cumhuriyet öğretmenleri olan sizler 24 Kasım'ı bir başka ruhla başka bir heyecanla mutlulukla kutluyorsunuz” Diye konuştu.
Eğitimde 27 yıl geçirdiğini ifade eden Başkan Gürkan,” Dünya tarihine baktığımızda gelip geçen birçok lider var, birçok ülke Neyine kurucusu var.Ama ölümünden yüz yıla yakın bir zaman geçmiş olmasına rağmen bugün o yüzyıl öncesi söylediklerini harfi harfine, kelimesi kelimesine,  hala gerçekleştirmekte olan ve heykelleri büstleri sadece kurduğu ülkede değil aklı başında olan geleceği gören birçok ülkede heykeli bulunan dünyada tek lider var, o da bizim Başöğretmensiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bununla gurur duyuyoruz. Ben 27 yıllık öğretmenlik döneminde çok az öğretmenlik yaptım, daha ziyade milli eğitimin her kademesinde ve üniversitede daha çok yöneticilik yaparak bu süreyi doldurdum” dedi
“ ATATÜRK SEVGİSİ EKSİLMEYECEK”
Gürkan,  sözlerini şöyle sürdürdü, “ Değerli öğretmenlerim tabii ki hepimizin bir ferdi olmaktan gurur duyduğu Türkiye Cumhuriyeti ve hepimizin bütün yaşamı süresince artık bir mesleğin ötesinde bir yaşam tarzı haline gelen,  öğretmenlerimiz, memuriyetten emekli olsak da yaşamın her anında devam ediyor. Etmeli de. Sizler sadece sınıflarda okullarda ders veren insanlar değilsiniz. Sizler bulunduğunuz ortamlarda kahvelerde, restoranlarda. Pazaryerlerinde,  günlerde, çaylarda ders veren insanlarsınız. Çünkü sizlerin içinde eğitim ateşi,  ülke ve çocuk sevgisi,  cumhuriyet ateşi ve Mustafa Kemal Atatürk sevgisi hiç dinmedi, hiç dinmeyecek. Ülkemizin ne zaman başı sıkışsa bir ışığa ihtiyacı bulunsa Mustafa Kemal'in öğretmeni yüreğindeki meşaleyi yakarak, ülkesini ve ülke evlatlarını aydınlatmaya devam edecektir”
Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı  Şerif Balkan  konuşmasında ” Bugün içimizde öğretmenliğe yeni başlamış gibi bir kıvanç ve heyecan var, bu duygular  milletimizi okula , aydınlığa taşımaktadır.' Bir okul açmak bir hapishane kapatmaktır' demiş bir düşünür. Sokrates'in de dediği gibi  'dünyada  ancak öğretmenlerin değerine kıymet biçilemez” diye konuştu.
Daha sonra emekli öğretmenler şiirleriyle yemeğe ayrı bir renk kattı.
   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.