Aslında Krize yol açabilecek tahmin ve yorumlara yol açabilecek açıklamalar art arda patlak vermeye başladı zaten.

İYİ Parti Milletvekili, daha önemlisi Grup Başkanı yani Genel Başkan Meral Akşeneri temsil hakkını elinde bulunduran Orhan Çakırlar yaptığı bir açıklama ile CHP nin kendilerine soğuk ve uzak durduğu ve seçim çalışmalarında kendileri kadar birleştirici ve yakın olma davranışlarını göstermediği anlamı taşıyan ifadelerin yer aldığı bir açıklama yapmıştı.

İYİ Parti bir yandan da çeşitli platformlarda Edirne’nin de aralarında bulunduğu bazı illerde İYİ Partinin seçim kazandırdığını ifade ederek başarıda büyük payları olduğunu vurgulamaya da çalışıyor olması da bazı olumsuz yorumlar yapılmasına neden olabiliyor.

Haklılar mı bilemem ama seçim günü sandığa gitmeyen 20 bin seçmenin % 80 ninin CHP liler olduğu düşünüldüğünde bu söyleme kızmamak gerekir galiba.

Yani şu anlaşılıyor ki; İYİ Parti yöneticileri CHP den şu anda daha fazla ilgi ve yakınlık bekliyor.

Mesela, Dursunoğlu bilmecesinin çözümü konusunda.

Aslında bu konuyu yakinen takip edenlerdenim.

Çünkü Babası Öğretmen okulundan benim, Annesi de Kız Sanat Okulundan eşimin öğretmenidir.

Ayhan Dursunoğlu daha dünyada yoktu babasının benim en çok sevdiğim öğretmenlerimden biri olduğu 1962*63 yıllarında.

Öğretmen okulunda Meslek Dersleri Öğretmenim ve Staj uygulama öğretmenliğimi yaptı iki yıl. Evinde istirahat ettiğini ama biz vefasız öğrencilerinin hala onu ziyaret etmek için ne beklediğini bilemiyoruz birçok öğrencisi gibi.

Geçtiğimiz günlerde yine Öğretmenlerimizde Sadık Bideciyi kaybedince birkaç arkadaş toplanıp en kısa sürede değerli Öğretmenimizi ziyaret etmeye karar verdik.

Onunla çok anılarımız vardır ama ben kısacık birini anlatayım izniniz olursa.

1962 yılında Musabeyli köyünde staj yapıyoruz. Bir sorun için onunla görüşmemiz lazım. Araç yok yürüyerek okula geldik. Bekâr olduğu için üst katta bir yatakhane de ikamet ediyordu. Kapısı çalıp girdik, soğuk algınlığından yatıyordu.

Başucuna oturduğumuzda o saksafon sesi ile “Hayrola Melih bir olumsuz durum yoktur herhalde” dedi.

Olayı anlatırken gözlerimiz kapakları açık Gardırobuna takıldı.

İnanın en az kırka yakın kravat, otuza yakın gömlek, yirmi çiftten fazla ayakkabı ve Takım elbise.

Kendisine şu espriyi yapmıştım; “Hocam bu dolap ne böyle. Çok dükkânda bu kadar eşya yok” dediğimde şunu söylemişti; “Oğlum öğretmen olacaksınız. Dikkat edeceğiniz şu hususu unutmayın; “Maaşınızın ve paranızın büyük bölümünü kitaba ve giyeceğe ayırın. Çünkü öğretmen model insandır. Beyni dolu kıyafeti örnek olmalıdır.”demişti.

İşte bu değerli Hocamın oğlu ile ilgili bu olayın bir an önce çözüme ulaşması en büyük arzum.

İYİ Parti Milletvekili açıklamasının ardından, İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı ve şimdide İl Genel Sekreteri vasıtasıyla bir açıklama yaparak her zamanki gibi istifa etmesini istemiş.

Yani suların durulmaya hiç niyeti yok gibi.

CHP’den Edirne Belediye Meclisine seçilen, ancak İYİ Parti ile gerçekleşen Millet İttifakı kapsamında CHP listesine alındığı öne sürülen diş hekimi Ayhan Murat Dursunoğlunun Partiye geri dönmesi için çağrıda bulunan İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar’a, “İttifak söz konusu değilken istifa ettim” cevabı vermişti.

Dursunoğlu’na yanıt İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’dan gelmişti. Sosyal medya üzerinden konuya ilişkin Dursunoğlu’na seslenen Kaya, “Senin yaptığın bu davranışın adı, kapkaççılıktır, hırsızlıktır, sorumsuzluktur. En önemlisi İYİ Parti ve CHP seçmenine karşı siyasi namussuzluktur” ifadelerini kullanmıştı.

Son çağrıda İYİ Parti Edirne İl Genel Sekreteri Mithat Topkara’dan geldi ve o da;, “Sana son tavsiyem İstifa et ki artık bizlerde rahat bir nefes alalım” dedi.

Hukuki durumu bilemem ve yorumda yapamam ama Öğretmenimin oğluna bir tavsiye yapmam gerekirse şunu söyleyebilirim; “Değerli kardeşim, istifa et bağımsız ol ve daha sonra yine gönlündeki CHP ye başvurarak yeniden CHP li Meclis üyesi kimliğini kazan”

Benden söylemesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.