Belediye Başkanı Sn. Recep Gürkan’ın icraatları içinde sosyal aktivitelerin ön plana çıktığını ve bu dalda başarılı olduğunu görüyoruz.
Bunlar nedir diye, sayacak değilim.
Bugünkü yazımızda, bu aktivitelerin sadece bir tanesinden söz etmek istiyorum:
Geçtiğimiz hafta sonu Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun konserine gittim. ETSO Konser Salonu’nda gerçekleştirilen Konserin adına, “Bahar Şarkıları” ibaresini yakıştırmışlar.
Oğlum Seven Sansı’nın da Şef Keman olarak görev yaptığı Koronun konserini, çok beğendiğimi açıkça ifade etmeliyim. Bir amatör koronun bu kadar başarılı olacağını doğrusu başkaları söyleseydi inanmazdım.  Ancak gerçekten çok güzel bir konser oldu ve salonu dolduran seyircilerin içten alkışlarıyla gönül dolusu takdirlerini kazandılar.
Deneyimli Müzisyen Ağabeyimiz Sn. Özgen Kıskaç’ın yönettiği konserin birinci bölümünde Kürdilihicazkar Faslı (fasılı) icra edildi.
Ne kadar şanslıyım ki; Kürdilihicazkar Makamı da benim en çok sevdiğim makamdır. Ben Kürdilihicazkar Makamına, “Hayaller Makamı” diyorum. Bir su gibi akıp giden Kürdilihicazkar Nağmelerinde en tatlı hayallerinizin peşinden koşar gibi olursunuz.
Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, sazendelerin dışında 30 kişiden oluşmuştu. Kendilerini Türk Müziği’ne yakın hisseden ve ardından koşan bu güzel insanları içtenlikle selamlıyorum. Koro ve solo şarkıları okuyorlarken her birisinin ne kadar içtenlikli olduğunu gördüm.
Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun konserinde yıllardan beri devam eden bir uygulama var. Bu uygulamaya göre; koronun konserine İstanbul’dan ücretli mukabilinde profesyonel saz sanatçıları getirtiliyor. Gönül isterdi ki, koroya eşlik eden saz sanatçılarının tümü Edirneli müzisyenlerden oluşsun.
Umarım bu konuda Şef Sn. Özgen Kıskaç bir girişim yapacaktır.
Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu konserinin ikinci bölümünü Şef Yardımcısı Ebru Balkan yönetti. Ebru Balkan’ı da başarılı yönetimi için kutluyorum. Büyük ihtimaldir ki, Sn. Özgen Kıskaç’ın nöbeti devrinden sonra Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğunu Sn. Ebru Balkan Kardeşimiz yönetecektir.
Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, çok iyi niyetlerle kurulmuş ve yıllardan bu yana başarılı konserleriyle varlığını sürdüregelmiştir.
Edirne’nin bağrından yetişen Türk Sanat Müziği Sevdalısı hemşehrilerimizin oluşturduğu bu koro, inanıyorum ki daha da gelişerek varlığını sürdürecektir. Çünkü bu koronun konserlerini sanatsever Edirne Halkı gerçekten özlemle bekliyor ve de yoğun bir katılımla takdirlerini ifade ediyorlar.
Bu güzel konseri hazırlayıp sunan Şef Özgen Kıskaç’a, Şef Yardımcısı Ebru Balkan’a ve koronun tüm Sn. Sanatçılarına sevgi ve takdirlerimi ifade ediyorum.
Bu güzide Müzik Topluluğuna Edirne Belediye’mizin olanaklarını sunan Belediye Başkanımız Sn. Recep Gürkan’a da ayrıca sevgi ve takdirlerimizi arz ediyoruz.
Yaşasın Müzik…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.