Geçtiğimiz hafta eşimin rahatsızlığı nedeniyle köşe yazısı yazamadığım için ayrı kaldık.

Daha öncede yazdığım gibi köşe yazılarımda en çok okunanlar Siyasi yazılar oluyor ve bende bu aradan sonra siyasi bir yazı ile "Hoş buldum" demek istiyorum.

Edirne siyasetinde tüm partiler örgüt seçimleri ile meşkuller.

Delege seçimleri,İlçe seçimleri derken İl seçimlerine doğru giden Partilerin başında CHP geliyor.

Ama ben bu gün İl Yönetimi değişen ve ilk kez bir Bayan İl Başkanı ile yönetilmeye başlanan Ak Parti ile ilgili yazmak istiyorum.

Bilindiği gibi İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin istifa ettirilmesinin ardından eski Belediye Meclisi üyesi ve eski İl Başkanı Nesim İba'nın eşi Eğitimci Belgin İba İl Başkanı olarak atandı ve oluşturduğu Yönetim ile görevine hızlı bir başlangıç yaptı.

Öncelikle Parti binasını değiştiren İba;herkesin rahatça girip çıkabileceği bir İş Hanının giriş katına partiyi taşıdı ve tüm teşkilatın rahatlıkla konuşlanabileceği büyüklükte bir mekan olması nedeniyle birçok artıları olan bir değişim gerçekleşmiş oldu.

Eski binada başlayan ziyaretler burada da devam ediyor olmasına rağmen Başkan İba ve Yönetim Kurulu üyeleri hemen her gün kurumları,kitle örgütlerini,İlçeleri ve Köyleri ziyaret ederek önemli bir siyasi bir kazanım elde etmeye çalışıyorlar.

Bayan oluşu ve annelik içgidisi ile insanlara yaklaşımı nedeniyle her gittiği yerde büyük ilgi ve takdir gören Başkan İba bir zamanlar İstanbul Milletvekili ve Edirne Koordinatörü Harun Karacanın öğüt ve direktiflerini yerine getiriyor adeta.

Karaca;"Neden Seçim kazanamıyoruz" sorusunu kendisi sorup kendisi cevaplayarak şunları söylemişti;“O kusur bize yani buradaki heyete ait. Giremediğiniz yer sizin değildir. Herkes üstüne düşeni yapacak. Selam vermeye korkuyoruz. Adam size niye oy versin? Selam vermiyorsunuz, evine, köyüne gitmiyorsunuz. İrtibat bürosunun ya da ilçe binasının açılışına gittiğimizde bize doğru düzgün ziyarete bile gelmiyorlar diyorlar. 280 tane kapıya gitseniz Edirne'yi kazanırız. Asıl olan iletişimdir. Her konuda konuşuruz biz. Öyle bir suratla gidiyoruz ki karşımızdaki insan gördüğü anda yolunu değiştiriyor. Onun için bizim özellikle samimi olmamız lazım”

İşte Belgin İba ve Yönetimi şu anda bunun idrakında ve onu hayata geçirme gayretinde bana göre.

İnsanlar ile bire bir sohbet edip onların sorunlarını dinleyen,onlara değer verdiğini hissettirerek güven veren,sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağına inadıran,laf olsun diye değil,gerçek anlamda sahip çıkan bir yönetici profili çizen bir İl Başkanı olarak görülüyor ve kabul ediliyorsa,Harun Karacağının endişelerini de ortadan kaldırmış oluyor.

İşte Belgin İba ve Yönetimi şu anda bunu yapıyor.

Ben her zaman şunu söyler ve yazarım; "Siyaset gönül alma ve gönül verme işidir,hatta sanatıdır"da.

Belgin İba;Verdiği sözü hiçbir zaman ötelemeden yerine getirmenin o insanın güvenini sonrada oyunu kazanmak için yeterli olduğunu biliyor sanırım.

Çünkü;İnsanların hastasına, ustasına, öğrencisine, askerine, düğününe, cenazesine dört gözle beklendiğini bilerek siyaset yapıyor görüntüsünde.

70 yaşını geçmiş bir vatandaşın elini avuçlarının içine alarak sohbet etmek bunun en önemli göstergesi galiba.

Başarılar diliyorum kendisine ve partisine.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.