Avrupa kapısında olan  güzel serhat şehrimiz Edirne’nin gerek Kapıkuleden gerekse Havsa istikametinden şehre giriş yolları  bir kasaba girişinden farksız.

Edirne gibi tarihi ve turistlik kentin yollarının kente girişi özendirecek şekilde olması gerekmez mi?

Ülkemizin bazı illerinde ve Avrupa’da kentlerin giriş yolları o kenti tanıtıcı   görüntülerle cazip hale getiriliyor.Kentimizin Kapıkule istikametinden  ve Yunanistan sınırı Pazarkule’den  giriş yollarına baktığımızda yolcuları kente girişini özendirecek bir   görüntü yok.

 Avrupa ülkelerinden kentimize gelecek misafirlerin TEM yolundan yollarına devam etmelerinden önce  kentimize gelip Edirne’nin güzelliklerinden faydalanmalarını sağlamalıyız.

---------------

GİRİŞ YOLLARI CAZİP HALE GELMELİ 

Bunun için Kapıkule gümrük kapısından başlayıp şehrimize giriş sapağına kadar yol kenarları ve giriş yolu  kentimizin güzelliklerini yansıtan görüntülerle donatılmalı.

Kapıkule’den Edirne’ye giriş yolu  sıradan bir kasaba yolundan farksız.

Gazimihal köprüsü yanından kente girişte düzenleme yapılmalı.Edirne’yi bilmeyen birini o yoldu takip etmesi çok zor.Şehirlerarası yol kavşağı öyle mi olmalı.?

------------------

TURİZMİN EN ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI OLDUĞU UNUTULMAMALI.

Lafa geldiğinde Edirne’ni bir turizm kenti olduğunu, en çok gelirinin bu alandan geleceğini savunanlar,bir turizm  kenti için yapılması gerekenleri de ortaklaşa ,dayanışma içinde  yapmak zorundalar.” Lafla peynir gemisi yürümez” denilir.

Sadece  bu alanda laf üreterek,hiçbir çaba göstermeden turizm kenti olunamaz.

Bu alanda başarılı olan illeri örnek almalıyız.

Onun için başta esnaf derneklerimiz,mahalli idare yetkilileri,resmi kurumlarımız onlara destek olması gereken halkımız elini taşın altına koymak zorunda.

Bazı esnaflarımız bu konuda kılını kıpırdatmıyor.Başkaları gayret göstersin onlar yararlansın istiyorlar.

İşte bu olmaz.

Bu kentte yaşayan herkes karınca  kararınca kentimizin tanıtımına katkı yapmalı.

-----------------

HUZURUN BOZULMASINA İZİN VERİLMEMELİ

 Bırakınız şehri tanıtımına  katkı yapmayı bu kentte huzur içinde yaşam süren bazı vatandaşların şehri  kötülemek için yarış halinde olanlarını duymak  onların utancı.

Ülkemizde Edirne ve onun gibi huzurlu rahat yaşanabilecek  kentlerin sayısı  iki elin parmaklarına ulaşmaz.Bunu anlamak için başka illeri dolaşmak yeterli.Oralara gidip  gelenler bunu  çok net görüyorlar. Yaşamımızda huzur ve güvenli olmak her şeyden önemli.Şu anda Edirne’de bu tür yaşam koşulları var.Bu huzurlu ortamı bozmak isteyenlere kesinlikle izin verilmemeli.Onun için bu kentin güzelliklerini ve onları korumayı herkes sahiplenmeli.

Onlar yok olursa hepimizin huzuru bozulur.

------------------

FIKRA

MEKTUBU ALMAMIŞ Kİ

Bir akıl hastanesi koğuşunu denetleyen doktor,bir akıl hastasını kağıda bir şeyler yazdığını görür:

Merak ederek yanına yaklaşır.

-“Bakayım sen neler yazıyorsun?”

-“Mektup yazıyorum.”

-“Kime”

-“kendime”

-Peki neler yazıyorsun?”

-“Laf mı seninki de doktor bey daha mektubu almadım ki, nereden bileyim?”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.