Tıklım tıklım caddeleri ve dükkânları ile yerli yabancı Turistlerin akın ettiği bir şehir oldu adeta. Yıllardır beklenen ve verilen mücadelenin semeresi bunlar tabiî ki.

Edirne Belediyesinin bu konudaki üstün çabasına Valiliğinde devlet olarak sahip çıkıp en büyük desteği vermesi sanırım birçok şehrin özendiği ve gıpta ile baktığı bu manzaraları oluşturuyor.

Hafta sonu üç gün boyunca yaşanan Bando ve Ciğer Festivalinin bıraktığı olumlu izler şu anda bırakın Edirne ve Trakya’yı ülkenin dört bir yanında hatta komşu ülkelerde konuşulan güzel bir etkinlik oldu.

Bu konuyu dünkü yazımda belirtmiş ve emeği geçenleri Başta Vali Ekrem Canalp ve Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere emeği geçen tüm esnaflarımızı tebrik edip kutlamıştım.

Takdirlerin en fazlasına layık bir etkinlik ortaya koydular gerçekten.

Edirne’miz bu başarılı organizasyonun ardından daha da büyük ve ilgi çekici etkinliklere de imza atacak Mayıs ayı içinde.

1 Mayıs tarihinde İşçi ve Emekçinin Bayramı her yıl olduğu gibi yine Saraçlar caddesinde olgunluk dolu güzel görüntülere sahne olacak.

Göreve başladığı yıldan itibaren İşçiler ile bir araya gelerek onlarla halay çeken ve emek gününü kutlayan Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bu yılda işçi ve emekçileri yalnız bırakmayacağı, hatta programlarında kendilerine destekçi olacağını tahmin ediyorum.

Kadınlara ve Annelere verdiği değer ile anılan ve bu yıl ilk kez annesiz bir Anneler günü yaşayacak olan Başkan Gürkan’ın her yıl yapılmasını sağladığı kutlamaları daha anlamlı ve coşkulu programlar ile zenginleştireceğini düşünüyorum hatta biliyorum.

Kadın evleri açarak faaliyete sokma konusunda dereceye girecek sayıya ulaşan ve kadınlarımızın her konuda yanında olup destek vermeye çalışan Başkan ve ekibi bu yıl ki Anneler gününde de herkesin imreneceği ve takdir edeceği güzelliklere imza atacaktır.

Edirne gerçekten de güzel günler yaşıyor ve bundan sonra da yaşayacaktır.

Yetenek, kabiliyet ve ilgisi ile görev adamı bir Vali olduğunu her konuda ispat eden Ekrem Canalp’ın uzun vadeli bir Valilik dönemi yaşayarak Edirne için yararlı hizmetler ifa etmesi en büyük dileğimiz Edirneliler olarak.

Bürokratlıktan gelişiyle avantajlı ve kişisel yetenek ve beceriler konusunda oldukça donanımlı olan bir Belediye Başkanı olan Recep Gürkan’ın ilk beş yılda gerçekleştirdiği birlik beraberlik ve iyi ilişkileri nedeniyle tesis ettiği kurumlar arası dayanışma ve kaynaşmanın bu dönemde de artarak devam edeceğine inanıyor ve bu yüzden Edirne’nin her konuda tek ses ve güç olacağını tahmin edebiliyorum.

Önümüzde Kakava şenlikleri var ve daha iki ay önceden Otellerde yer yoktu.

Ardından bu yıl 658.sini kutlayacağımız Tarihi Kırkpınar’ımız var ve bu yıl ziyaretçi rekoru kırılacağını sanıyorum.

Onun için Edirne’miz güzel günler yaşayacak.

Yeter ki biz böyle önemli bir şehirde yaşayan şanslı insanlar olduğumuzu aklımızdan çıkarmadan bu Evlad-ı Fatihan diyarına neler yapabilir, nasıl destek verebilirizi düşünelim.

Allah bu şehre her türlü tabii zenginlik ve güzellikleri vermişse, Ecdadımız da asırlarca yaşamı boyunca önemli eserler yapıp bırakmışsa, herhalde bizimde bu şehre yapacağımız bir şeyler olmalı ve hiç değilse yapılanları korumayı görev saymalıyız.

Öğretmen Okulunda Müzik öğretmenim olan ve Edirne’deki tarihi eserlerin envanterini en iyi bilenlerden biri olarak insanlara bilgiler aktarmada başarılı olan değerli Öğretmenim Necati Seçkin’i özlemle ve rahmetle anıyorum.

Şöyle derdi Hocam; “Edirne bir tarihtir, kültürdür ve hepsinden önemlisi de bir servettir. Onun için Edirne’nin kıymetini bilmekte zordur ama imkânsız değildir”

Nur içinde yat güzel insan sevgili Hocam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.