Edirne’mizin sevilen sayılan ve cana yakınlığı ile herkesin dostu olan Selim Kaya öyle bir paylaşım göndermiş ki; onu habere dönüştürüp yazmak yerine aynisini köşe yazısı olarak okurlarımla paylaşmak bana göre daha iyi ve yararlı olacak düşüncesiyle bu günkü köşeme aynen koymayı istedim. Basının her zaman yanında hatta içinde olan, herkesle dost ve can olmayı başaran ve uzun yıllar Edirne Televizyonu Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Selim Kaya kardeşimin göndermiş olduğu basına destek yazısını sizlere sunuyorum. Sağ ol Varol sevgili kardeşim.

“ÖZGÜR BASIN MİLLETİN SESİDİR!

Edirne Saadet Partisi Tanıtma Başkanı Selim Kaya, yerel basının, yerel düzeyde kamuoyu oluşmasına katkıda bulunduğunu ve yerel yönetimleri bir ölçüde denetleme gibi bir misyon üstlendiğini söyledi. Yerel basının uzun süre ihmal edilmişliğin bir sonucu olarak pek çok sorunla boğuşarak yaşamını sürdürmeye çalıştığına dikkat çeken Kaya, “halkımızın tarafsız, doğru bilgiye ulaşması ve haber alma hakkının korunması maalesef her geçen gün kesintiye uğramaktır” açıklamasını yaptı.

Basının tek elden yürütüldüğünü ve basın mensuplarından gazetecilik değil holiganlık yapmalarının istendiğini belirten Selim Kaya, "İlan ve reklâmların yayınlanmasına aracılık eden devlet kurumları dahi bu konjonktüre ayak uydurmakta, şehirlerin gelişimine, demokrasi anlayışının ayakta durmasına büyük katkıları olan yerel medyamıza karşı görevlerini sunmamaktadır" ifadesini kullandı.

Yerel basında 8 bin 683'ü fikir işçisi olmak üzere dağıtım, baskı, büro işçileri ile birlikte 15 binden fazla kişinin istihdam edildiğini belirten Kaya, "Yerel gazeteler ilan kayıpları yaşıyor. Hem Basın İlan Kurumu hem Kamu İhale Mevzuatı'na aykırı işlemler yapılıyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası radyo ve televizyonların RTÜK paylarında indirime gidilmesine karşın 2 yıla yakın resmi ilan fiyat tarifesinde artışa gidilmedi" dedi. Selim Kaya, gazetecilik meslek yasasına ihtiyaç olduğunu, siyasetçiler, bürokratlar, hukukçular ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile diğer meslek kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla çalışma grupları oluşturulması gerektiğini söyledi.

Yerel Basının desteğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Selim Kaya bu konuda da şunları söyledi;"İfade ve basın özgürlüğünün sorun olmaktan çıkması için darbe dönemlerinden kalan maddelerde düzenlemeler yapılmalıdır. Yazılı basın, radyo televizyonlar ile internet mecrasını bir bütün olarak ele alan, düzenleme, denetleme ve destekleme ayaklarını içeren bir sistem kurulmalıdır. Bunun için vakit geçirilmeden internet yasası çıkarılmalıdır. Basın için Acil Destek Paketi çıkarılmalıdır. Pakette doğrudan desteklerin dışında Hazine, İŞKUR, KOSGEB ve kalkınma ajansları destekleri hazırlanmalıdır. Doğrudan alım, acil alım, ilandan kaçınmak için işleri birleştirme ya da ayırma gibi yöntemlerden vazgeçilmesi konusunda gerekli tedbirler alınmalıdır. Bir yılı aşkın süredir basın kartları alma hakkına sahip oldukları halde alamayan basın görevlilerinin haklarının iadesi sağlanmalıdır. Şunu bilelim ki, Özgür Basın milletin sesidir" şeklinde konuştu”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.