Dünkü yazımızda Edirne’nin tanıtımına gönüllü olarak katkı sağlayan değerli hemşehrilerimizden söz etmiştik.
Edirne’nin tanıtımına ve dolayısıyla turizmine hizmet eden kişi ya da kurumlar, elbette ki bizim dile getirdiklerimizden daha fazladır.
Bu konuda, yani Edirne’nin tanıtımına hizmet edenler listesine dünkü yazdıklarımıza ek olarak Edirne Belediyemizin Bando Takımını da eklememiz gerekiyor.
Belediye Başkanımız Recep Gürkan tarafından çalışma koşulları eskisine göre oldukça güzelleştirilen Bando Takımımızı Edirne’de yaşayan her sınıftan insanımız beğeniyor ve takdir ediyorlar.
Belediye Bandomuz 40 kişilik bir müzisyen kadrosuna sahiptir.
Konumum gereği Ben de sık sık Bandomuzu ziyarete giderim ve eserlerimle ilgili meşklerine katılırım. Bandomuzda şunu çok iyi görebiliyorum; Öncelikle Şef Süleyman Uysal işini gayet iyi bilmekte ve de takımını yönetmekte bilgi ve deneyimini çok iyi kullanmaktadır. Bandomuzun bugünkü başarısında, hiç tartışmasız Şef Süleyman Uysal’ın bu disiplinli çalışma modeli etken olmaktadır.
Edirne Belediyesi Bando Takımı, sadece Edirne Merkez’de değil, Edirne ilçelerinde ve hatta Trakya’nın il ve ilçelerinde adından övgüyle söz edilen bir müzik topluluğudur. Edirne Belediyesi Bando Takımı, Kurtuluş Bayramlarında ve de festivallerde Trakya’mızın bütün il ve ilçelerinden davet almaktadır. Edirne Belediyesi Bandosu, yakın coğrafya Avrupa’sında da artık tanınıyor. Edirne Belediyesi Bando Takımı yaptığı mükemmel müzik ile Balkan coğrafyasından ülkelerden de davetler almakta, orada Türk Bayrağını dalgalandırmakta ve Edirne şehrinin ismini gururla anons ettirmektedir.
Bu nedenle Edirne’nin tanıtımına katkı verenler listesinde, Edirne Belediye Bandomuzun çok onurlu ve gururlu bir yeri vardır.
Bir müzik adamı olarak Belediye Bandomuza bu imkanları tanıyan Belediye Başkanımız Sn. Recep Gürkan’a, Bandomuzun şef ve değerli müzisyenlerine sevgi ve takdirlerimi ifade ediyorum.
Edirne’mizin tanıtımına katkı sağlayan bir diğer müzik topluluğu da, Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibidir.
Türkiye’de her yıl 200’ü aşkın yağlı güreş organizasyonu yapılıyor.
Çeşitli illerimizdeki bu organizasyonlara Edirne’den Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibi davet edilmektedir.
Çoğu kez 10 davul, 10 zurnadan oluşan bu ekibin şefliğini; dededen, babadan müzisyen olan Alaattin Zurnacı Kardeşimiz yapmaktadır. Alaattin Zurnacı, Trakya’mızın ve Anadolu’muzun çeşitli yörelerindeki güreşlerde başta Kırkpınar Marşı olmak üzere Serhat Boyundan ezgilerle pehlivanlarımıza cesaret vermekte, izleyenleri de şevke getirip heyecanlandırmaktadır.
Türk Yağlı Güreşine böylesine bir hizmetinden ötürü; Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibinin Şefi Alaattin Zurnacı, Türkiye Güreş Federasyonu asil üyeliğine kabul edilmiştir.
Edirne’nin tanıtımına ve dolayısıyla turizmine müzikleriyle hizmet eden Edirne Belediyesi Bando Ekibinin şef ve elemanları ile Tarihi Kırkpınar Davul Zurna Ekibinin şef ve elemanlarına takdir ve sevgilerimi ifade ediyorum.
Sağ olsunlar, Var olsunlar…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.