30 Ağustos’ta Zafer Bayramı’nı, 29 Ekim’de ise Cumhuriyet Bayramı’nı kutladık.

Her iki ulusal bayramımızın kutlanış törenleri Edirne’de en güzel şekilde gerçekleşti.

Milli bayramların kutlanışı Edirne’de gerçekten bir başka oluyor. Bu bakımdan Atatürk sevgisine ve Laik Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan sevgili Edirne Halkımız, Türkiye’ye örnek bir davranış sergilemektedir.

İki gün sonra 10 Kasım’da büyük Atatürk’ü ölümsüzlüğe eriştiğinin 80’inci yıldönümünde anacağız. Bizim gibi Atatürk sevdalıları, hiç tartışmasız yaşamlarının her anında Atatürk’ü anarlar ve onu gönüllerindeki en kutsal değerler arasında yaşatırlar.

Bu günlerde Edirne caddelerinde değişik bir fotoğraf sergilemesine tanık oluyoruz. Özellikle Edirne’mizde yaya trafiğinin en yoğun olarak yaşandığı Saraçlar Caddesi’nde büyük boy afişler, cadde boyunca sergilenmektedir. Bu afişlerde Ulusal Kurtuluş Savaşımızın tarihi ve Büyük Atatürk’ün yaşamı ile ilgili fotoğraflar sergileniyor.

Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın bu alandaki çalışmaları daima takdir toplamıştır.

Başkan Recep Gürkan yaptığı bu çalışmalarla; Edirnelilerin tarih bilincini tazelemekte ve genç kuşakların belleklerine büyük Atatürk’ün yaşamı ve devrimleri ile ilgili bilgiler nakşetmektedir.

Bu konuyu yazarken; Tarihi Edirne Belediye Binasının çevre duvarlarında sergilenmekte olan Atatürk’ün Edirne’yi ziyareti ile ilgili büyük fotoğrafların da yenilenmiş olduğunu takdirle not ediyorum.

Başkan Gürkan’a bu çalışmaları için takdir ve teşekkürlerimizi iletiyorum.

Yobaz düşünceye inat; Büyük Atatürk’ün hemşerisi olmak onurunu taşıyan Edirneliler, Atatürk ile yaşamaya devam edeceklerdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.