Kısa tatil öneminde Edirne’nin önemini ve güzelliklerini inceleme test etme  imkanım oldu.

Biz ne yazı ki  Edirne’yi ülkemize  yeterince tanıtamıyoruz.

Bunu  Bursa Karacabey ilçesinin  tatil yöresin olan  Denizle ormanın  birleştiği  boğaz sahiline tatil için   gelenlerle yaptığım sohbette  gördüm.

Maalesef Edirne’nin  nerede olduğunu  bilmeyen, Edirne için hoş olumlayan önyargıları olan insanlarla  konuştum. Dilim döndüğünce onlara Edirne güzelliklerini tarihi zenginliklerini  anlattım.

 Bu kadar güzellik içinde  olan biz Edirneliler,  deryada yaşayıp deryanın kıymetinden  habersiz olan  balıklar gibiyiz.

Kendilerine Kırkpınar’ın ne olduğunu Edirne’nin komşu illerini sorduğumda birçok kişinin bunu bilmemesini ben o insanların bilgi noksanlığına bağlamıyorum.

Bazıları gerekli duyuruyu, tanıtımı  yapmış olacak ki  bazı  tatilciler bana” hani şu tava ciğerinin meşhur olduğu yer mi Edirne” demeleri bizim kentimizi her yönüyle tanıtma konusunda yetersiz olduğumuzu göstermez mi?

-----------------------------------

DENİZLE ORMANIN BİRLEŞTİĞİ BAKİR BİR ALAN

Bir hafta süreyle tatil yaptığım yer Karacabey İlçesi sınırları içinde  İmralı adasına karşı  Boğaz sahili. Burası Türkiye’de Ağaç tür çeşitliliği olarak en çok ağaç türünün olduğu Karadağların Marmara Denizi ile birleştiği yer. Geniş kumsal alanı dağdan gelen soğuk suyu , bol balık türü ile bilinen bakir bir alan.

Bu orman alanı  ülkede ıhlamur  ve defne ağaçlarının çok  yoğun olduğu bir yer. Dilerim bugüne  kadar  konuta çarpık yapılaşmaya kurban edilmeyen bu bakir alan daha uzun süre bu özelliğini korur.

Gündüzleri ormandan gelen oksijen, geceleri denizin iyodu ile özellikle solunum yolu hastalığı olanlar için  bu sahil bulunmaz bir yer.

Bu tür rahatsızlığı olanlar kış aylarında da burada kalıyor.

Kısa süre tatil yapmama rağmen bu doğa güzelliklerinin yararını gördüm, onlardan faydalandım.

-------------------------------------

AKINTIYA KÜREK ÇEKMEYELİM

Ülkemiz nüfusunun  82 milyon olduğunu unutup,  eski siyasi reçetelerle  politika yapmak isteyenlere farklı bölge insanlarıyla  konuşup onların da fikirlerini almalarını salık veririm.

Ülkemiz 7coğrafi bilge, onun yanında  farklı beklentileri olan toplum yapısı  olan bir ülke.

Bunu eskimiş  siyaset teorileriyle anlatmak ve bu siyaseti topluma  kabul ettirmek mümkün değil. Tıpkı kırlardaki renk renk çiçekler gibi ülke sorunlarının çözümünde insanlarımızın önerilerini de öyle çeşitlilik gösteriyor.

Dünün doğruları ile geleceği belirlemek tüm sorunlarını çözmek mümkün değil.

Bunu en net olarak İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu gösterdi.

Farklı kesimlerden oluşan İstanbul toplumuna sadece siyasi söylemlerle değil,  o ilin ortak sorunlarını kapsayan söylemleriyle  başarılı oldu.

Bunun için ne dedi?

Pahalılığı gündeme taşıdı, halkın arasındaki kırgınlık ve dargınlıkların son bulmasını, kendisinin sadece bir partinin değil Tüm İstanbul halkının temsilcisi olacağını söyledi.

 Halk, böyle   barışçıl önerilerin özlemini çektiği için kendisine destek verdi.

Siyasette İstanbul örneği  tüm siyasilerimize özellikle de CHP’ için örnek oluşturmalı.

--------------------------------------------

TOPLUM KAĞIT ZAMMINA DEĞİL TUVALET KAĞIDI ZAMMANI TEPKİ GİÖSTERDİ  

Bu partide politika yapanlar beylik lafları bir yana bırakıp halkın dikkatini çekecek kendi yaşamını etkileyen sorunları gündeme taşımalı.

Bir örnek vermek gerekirse. Bundan bir süre önce kağıt fiyatları  büyük oranda zamlandı:

Bunda sadece basının ve bu alanda iş yapanların cılız sesi çıktı.

Onun dışında halkın  büyük kesimi kağıt zamlarına ilgi duymadı.

Ne zaman bu zam tuvalet kağıtlarına yansıdı. Tuvalet kağıtları fiyatı  iki üç katına çıktı. Bu halkı her an kendini  ilgilendiren bir konu olduğu için toplumun tepkisi yükseldi.

Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Toplumun yaşantısını etkilemeyen konulara halkın ilgisi olmuyor.

Ne zaman zamlar  toplumun cebine yansıyor, o zaman feryat ediyor.

Onun için bu ülke yönetimine talip olanlar halkın bu duyarlılığını dikkate almalı.

Unutmamak gerekir ki, halk rağmen hiçbir şey olmuyor.

Çanakkale Savaşında, İstiklal Savaşında , çok partiye geçişte,12 Eylül döneminde halkın ihtilal yapanın gösterdiğine değil  kendi görüşleri doğrultusunda oy kullanıldığına tanık olduk. AK partinin ilk yılları da bunun göstergesidir.  Bir dönem Ecevit halkın sorunlarıyla bütünleştiği için halkın umudu olmuştur.

Demirel’in demokrasi konusunda sabrı, defalarca görevden ayrılsa da  demokrasiye sahip çıkması.

Bu konuda örnek oluşturur.

Son İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi de halkın iradesini yok sayanlara uyarıcı bir ders olmalıdır.

Halkın talebini almadan mahalli idareler için tepeden inme atama yapmak isteyenler için en çarpıcı örnek Kırklareli Belediye Başkanlığı seçimi olmuştur.

Tüm bunlar gösteriyor ki,  toplumun  iradesini yok sayarak alınan kararlar bir süre etkili olabilir. Fakat bir süre sonra halkın kararı ile onlara gereken  ders verilir.

KIRKPINAR BİZİM DÜĞÜN BAYRAMIMIZ

Düğün bayramlar insanların en neşeli olduğu zamanlardır.

 Dünya’da Olimpiyatlardan sonra en eski spor organizasyonu olan  ve ismi Edirne ile bütünleşen  Kırkpınar haftasındayız.

Bu spor etkinliği nedeniyle ülkemizdeki güreş severlerin yanında dünyanın dört bir yöresinden bu güreş müsabakalarını izlemek için binlerce insan gelecek.

Bu organizasyon nedeniyle oteller aylar öncesinden doldu.Bir hafta  süreyle Edirne belediyesinin fedakar elemanları yazın en sıcak günlerinde Kırkpınar’ın kazasız belasız atlatılması için çaba harcayacak, Bu konuda  tüm sorumluluk Edirne Belediyesinde. Günahı da sevabı da onların olacak. Tabii biz Edirnelilere ve mahalli basınımıza da bu alanda önlemli görevler düşüyor.

Şehrimizin tanıtımı, misafirlerin kentimizden olumlu izlenimlerle ayrılması için gereken çabayı göstermeliyiz. Bu güzelliği baltalamak isteyenlere el birliği ile engel olmalıyız.

Bu amacı olanları, kentimizi kötü gösterme gayreti içinde olabilecekleri  dikkate almalıyız.Bu spor organizasyonunun başarısı tüm Edirnelilerin başarısı olacağını unutmamalıyız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.