Nasıl ki;geçtiğimiz hafta tüm köşe yazılarımda 30 Ağustos Büyük Zaferi konu etmişsem bu haftada 6 Eylül tarihinde start verecek olan 2021-22 Eğitim Öğretim Yılı ile ilgili yazılar yazacağım.
Bu arada Öğretmenlik mesleğini 29 yıl yapmış biri olarak ta meslek yaşamımdan da bahsedeceğimin sözünü de vermiştim.
Çünkü Eğitim Öğretim Yılının yaklaştığı günlerde heyecanım artar ve değişim duygular içinde bulurum kendimi.
Birde buna 46 yaşında daha verimli olabilecek bir yaşta emeliye ayrılarak daha sonra Gazetecilik mesleğine başlayıp hala sürdürüyor olmam birçok kişinin benim asıl mesleğim olan Öğretmenliğimi de unutturdu.
Gençler ve yeni yetişenler benim öğretmenlik mesleğimi bilmez ve hatırlamaz durumdadır.
Bunun için de sevdiğim severek 29 yıl çalıştığım ama çok arzu etmeme ve Öğretmenliğin asıl icra yeri olan Sınıf Öğretmenliğini fazla yapamamış olmam beni hep üzmüştür.
29 Yıllık Öğretmenlik yaşamımın 21 yılını Yönetici olarak geçirmiş biri olarak sınıf öğretmeni olarak görev yapmış ve yapmakta olan meslektaşlarımı tebrik ediyorum ve bu kutsal mesleğin manevi hazzını yaşamalarını istiyorum.
8 Eylül 1964 tarihinde ilk görev yerim olan Edirnenin Meriç İlçesinin Akçadam Köyü İlkokulunda göreve yaşladım.
İki yıl burada görev yaptıktan sonra Sivas İlinde üç aylık Askerlik Temel Eğitim sürecimi tamamladıktan sonra Erzincan 59 Top Tugayı Okuma Yazma Okulu Öğretmenliğine tayinim çıktı.

Bir yıl burada görev yaptıktan sonra Meriç İlçesi Rahmança köyüne ardından da Subaşı Köyüne tayinim çıktı.
Üç yıl burada görev yapıp evlendikten sonra Meriç Merkez İlk Okuluna atandım ve bundan sonra yöneticilik yıllarım başladı.
1980 yılında Edirne Mithatpaşa İlk Okulu,1982 Yılında da Şükrüşapa İlkokulu Müdürlüğüne atandım ve 10 yıllık başarılı bir çalışma döneminin ardımdan hiçte gereği yokken 46 yaşında emekliye ayrıldım.

O günden sonra da Gazetecilik ve Televizyonculuk yaşantım başladı ve hala da ETV deki görevim ile çıkarmakta olduğum Edirne Güncel İsimli Gazetemdeki faaliyetlerim devam ediyor.
Mesleki özgeçmişim ile ilgili bu bilgilerden sonra birazda yeni Eğitim Öğretim yılı ile ilgili açıklamalar yaparak yazımı tamamlamak istiyorum.
Bu yılda Covid-19  salgını gölgesinde eğitim-öğretim yılına başlıyor olmanın sevincini buruk da olsa yaşamaya çalışıyoruz.
Ailede başlayan eğitim ve öğretim sürecinin ikinci adımı olan ilköğretim dönemi, aydınlık yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımızın geleceğe hazırlandığı çok önemli bir aşamadır. 
Büyükler olarak bizim eğitim-öğretim hizmetlerine erişimini sağlamak, kaliteli bir şekilde eğitim sunarak geleceğe hazırlamak, mutlu bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak başta devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm eğitimcilerin, idarecilerin ve ailelerin en önemli görevidir. 
Çocuklarımızı milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerle donanmış olarak yetiştirmek devlet ve millet olarak en önemli hedeflerimizden biridir. 
Bu noktada toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.