5 bin öğrenci, ders başı yaptı

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017 ve 2018 Öğretim yılı açılışı nedeniyle, Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törenin ardından Plevne İlköğretim Okulu'nda da program düzenlendi.

5 bin öğrenci, ders başı yaptı

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017 ve 2018 Öğretim yılı açılışı nedeniyle, Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törenin ardından Plevne İlköğretim Okulu'nda da program düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Eylül 2017 Salı 08:43
5 bin öğrenci, ders başı yaptı

    Plevne İlkokulunda gerçekleştirilen öğretim yılı programına, Valisi Günay Özdemir,İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı Yarbay Alparslan Doğan ve veliler katılımı ile ilk ders zili çaldı. Vali Günaya Özdemir tarafından öğrencilere hediye hikaye kitabı  ve  ücretsiz ders kitapları dağıtıldı.
2017 ve 2018 Eğitim ve Öğretim yılında Edirne'de okul öncesi eğitim kurumlarına 5 bin 933, ilkokul 1. sınıflarına 4 bin 700, ortaokul 5.sınıflarına 4 bin 258, ortaöğretim 9. sınıflarına 4 bin 395 öğrenci olmak üzere 19 bin 286 öğrenci kayıt edilirken, toplam da 54 bin 901 öğrenci eğitim öğretime devam edecek. Öğretim yılı itibariyle il ve ilçelerimiz resmi okul ve kurumlarında 4 bin 213 öğretmen ve idareci, 471 personel olmak üzere toplam 4 bin 684 kişi de görev yapmaya başladı.
Plevne İlkokulunda 4'cı sınıf öğrencilerinin yeni okula başlayan 12inci sınıf öğrencilerine çiçek vererek okula hoş geldiniz demesinin ardın dan, öğrenciler adına Beste Baraz konuşma yaptı. 
Vali Günay Özdemir, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında öğrencilere başarılar dileyerek, “Özellikle öğrencilerimiz ve velilerimiz çok heyecanlı. Bu heyecanların ve bu mutluluklarını il valisi olarak paylaşmak istiyorum. Çünkü okul başlangıçları her yıl hem öğrencilerimiz için hem öğretmenlerimiz için hem de velilerimiz için anlamlı ve önemli bir gündür. Okula başladığımız ilk günler çok önemli günler ve okluda ki ilk günler hayatımızı değiştirecek, hayatımıza yön verecek günlerdir. Çocuklarımızın velilerimizin bu güne çok mutlu ve huzurlu başladıklarını göremekten büyük mutluluk duydum. Bütün okullarımızda eğitim öğretimin huzurlu bir şekilde geçmesi için her türlü altyapıyı, her türlü çalışmaları yaptık. Özellikle İçişleri Bakanlığı'nın öncülüğünde okulların güvenliği, okullarımızdaki öğrencilerin iyi, güzel alışkanlıklar edinmeleri ve kötü alışkanlıklardan sakındırılmaları için öğrenci velilerimizle, okul aile birliklerimiz, okul müdürlerimiz ve kurum müdürlerimizle iki toplantı yaptık. Bu iki toplantı sonucunda okullarımızdaki problemleri tespit ettik ve bu problemlere göre tedbirlerimizi aldık. Şu anda da okullarımızda her hangi bir sıkıntıyla karşı karşıya değiliz. İnşallah budan sonra çok daha iyi olacağını düşünüyorum.  Özellikle Edirne'de  velilerimiz Eğitim ve öğretime çok duyarlılar. Gelecek nesille o kadar çok itina ile yaklaşıyor ki, herhangi  olumsuz durumla karşılaşmamaları için ,her türlü gayreti gösteriyor ve okullarını çok iyi takip ediyorlar. Ben velilerimize çok teşekkür ediyorum.  Öğretmenlerimiz Edirne'de çalışma anlamında bilgi birim anlamında çok gayretliler. Eğitim sonucunda şunu görüyoruz  biz Edirne olarak Türkiye'de de bellirli bir yere sahipiz. Bunda da gençlerimizin kabiliyeti başarısı etken olmaktadır. Deneme Bonusu  Ben öğrencilerden okullarını, öğretmenlerini, velilerini ,doğayı sevmelerini istiyorum, eğer bir şeyi severseniz aşamayacağınız hiçbir şey yok. Yeni dönemin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt İlk Öğretim haftasının önemini belirten konuşmasını yaparak şunları söyledi; “Bugün, ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de 2017-2018 eğitim öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Eğitim; insan olmanın, insan gibi yaşamanın öncülüdür. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, öğrenmekle yani eğitimle başlar. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin” hoşgörü ve adalet anlayışıyla, barış ve huzur içinde yaşama kültürüyle yetiştirilme görevini eğitim üstlenir. Bireyler, aldıkları eğitimle doğrunun yanlışın, iyinin kötünün ayrımını yapabilirler. Bu sayede iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak ülkemize ve insanlığa katkı sunabilirler. Eğitimdeki amacımız, sadece teorik bilgiler yüklenmiş bireyler değildir. En başında, içinde yetiştiği kültürü bilen, sahiplenen ve bunu gelecek nesillere aktarabilen insanlar yetiştirmektir. Adalet, hoşgörü, yardımseverlik, alçakgönüllülük, çalışkanlık, sabır gibi değerleri özümsemiş kişileri toplumumuza kazandırmak birinci görevimizdir. Bilgiyle donatılmış olmalarının yanı sıra insan haklarına ve demokrasiye saygılı, ahlakî değerlere sahip bireyleri yetiştirmek amacıyla oluşturulan yeni müfredatımız, tüm eğitim camiamıza yeni bir soluk getirecektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi, “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.”Gözlerindeki ışığı ve yüreğindeki coşkusuyla etrafa neşe saçan sevgili öğrenciler;Bizim de hikâyemiz bu sıralarda başladı ve biz de her yaşta birbirimizden öğreniyoruz hayatı… Bizim anılarımızı süsleyen okul yılları, sizin için bembeyaz bir sayfa ve her satırında sizden izler var. En güzel başlangıçlar için ziller çalacak, sizler koşacaksınız derslere. Attığınız her adım size dönecek, verdiğiniz emekler birikerek hazırlayacak sizi geleceğe ve hayata.Sağlam adımlarla güçlü ve dik duruşlu gençliği ve dolayısıyla geleceği sizlerin yapılandıracağına, Asım'ın neslini yaşatacağınıza yürekten inanıyor ve yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum” dedi.
Cırıt, velilere hitaben yaptığı konuşmasın da ise; “Veliler, Yeni nesli en iyi şekilde yetiştirmek için gecenizi gündüzünüze katacağınıza ve her türlü zorluğun üstesinden geleceğinize yürekten inanıyorum. Bu kutlu yolda yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 18 Eylül… Bir kez daha bütün millet tek yürek eğitim seferberliğine.Yolunuz, yolumuz açık olsun.Başarılı, hayırlı bir yıl olsun.Geleceğin mimarı kıymetli meslektaşlarım;Az gideriz, uz gideriz; bazen bir arpa boyu bile yol gidemediğimizi düşünürüz. Oysa diktiğimiz fidanlar filizlenecek, yeşerecek büyüyüp ağaç olacak ve emin olun her biri ayrı ayrı meyveye duracak. Biz bu fidanların toprağı, güneşi ve suyu olacağız.Yarınlar, yarınlarımız ve yarınların yapıtaşı, olmazsa olmazı sizlersiniz. Sizin bütün gizli cevherleri işleyeceğinize yürekten inanıyorum, yeni nesil sizlere emanettir. Sizlere, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına üstlendiğiniz görevde başarılar diliyorum. Bizler sizlerle güçlüyüz bunu unutmayın. 
Yeni eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.