BAŞARI, ÖDÜLSÜZ KALMADI

Edirne Lisesi Vakfı ve Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği yöneticileri, 2017-2018 öğretim yılında Edirne Lisesi'ne ilk 5 dereceyle kayıt yaptıran öğrencilere düzenlenen törenle Laptop hediye etti.

BAŞARI, ÖDÜLSÜZ KALMADI

Edirne Lisesi Vakfı ve Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği yöneticileri, 2017-2018 öğretim yılında Edirne Lisesi'ne ilk 5 dereceyle kayıt yaptıran öğrencilere düzenlenen törenle Laptop hediye etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Eylül 2017 Cuma 10:36
BAŞARI, ÖDÜLSÜZ KALMADI

    Edirne Lisesi konferans salonunda düzenlen tören saygı duruşunda bulunulması ve  İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene Edirne Lisesi Vakfı ve Edirne Lisesinde  Yetişenler Derneği Başkanı  Atıl Erman,İl Milli  Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne Lisesi Okul Müdürü Mehmet Kıyıcı  , öğretmenler , veliler ve okul öğrencileri katıldı.
Edirne Lisesine ilk 5 sırada giren öğrencilerden, birinci Sevgi Zeynep Göker, 2'ci sırada Duygu Çakıroğlu,3'üncü sırada ki öğrenci Bora Talu,4'cü sırada Simge Erkol ve  5'inci sırada  okula giren öğrenci İrem Karaca'ya İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt tarafından ödülleri laptopları verildi.laptopları verildi ve ardından, yeni öğretim yılına başlayacak olan öğrencilerin sınıfları kura çekimi ile belirlendi.
    Açılış konuşmasını  yapan  Okul Müdürü Mehmet Kıyıcı şunları kaydetti; “ Öğretim yılımıza başlamadan önce bir araya gelip tanışalım istedik.  Biz Anne- babalar ve öğretmenler olarak topluma faydalı insanlar olarak yetişmenizi istiyoruz. İleriye yönelik hedefleriniz olmalı hedeflerinize çalışmak için çok çalışmalısınız. Değerli veliler bugün olduğu gibi her gün yanlarında olmalısınız. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi ise velilerimiz aramızda görememektir.Biz öğretmenler olarak velilerle birlikte öğrencilerimizi geleceğe hazırlayalım” dedi.
“EDİRNE LİSESİ'NDE OKUMA HAKKINI KAZANMAK  ÖDÜLLERİN EN BÜYÜĞÜDÜR”
Başarmak için çok çalışmalısınız diyen Edirne Lisesi Vakfı ve Edirne Lisesinde  Yetişenler Derneği Başkanı  Atıl Erman “ Edirne lisesi ailesine hoş geldiniz. Edirne Lisesi ailesi 160 yıllık bir ailedir.  Bu Edirne Lisesi Ailesini  öğretmenler ,öğrenciler,idarecileri,velileri ve mezunları oluşturuyor. Bugünden itibaran sizlerde bu ailenin bir bireyi isiniz. Bende sizin Jokerbet gibi 64 yıl önce bu aileye kaydımı yaptırdım bir daha bu aileden çıkış yok.Burada özellikle velilerimize özellikle bir şey söylemek istiyorum,sizi candan kutluyorum o kadar çocuklar yetiştirmişsiniz ki, bu aileye birey olarak katılmayı hak kazanan çocuklar hakikatten çok başarılı  çocuklardır.Marifet İltifatta   tabidir, bu ne demek biliyor musunuz,bir başarı gösteren kişi varsa o ödüllendirmelidir.Edirne Lisesi'nde okuma hakkını kazanmak  ödüllerin en büyüğüdür” şeklinde konuştu.
“BU MÜZEDE SİZLER İÇİNDE YER VAR,ÇOK ÇALIŞIN”
Erman, buradan mezun olanlar sizden daha zeki değildi diyerek şunları söyledi; “Okulumuzun müzesini  özellikle velilerimizin gezmesiniz tavsiye ediyorum. Bu 160 yılda Edirne Lisesi  neler yetiştirdi,onları yakından izleme imkanı bulacaksınız. Bu lise 4 tane bakan ,6 tane Rektör yetiştirmiş, 8 tane vali yetiştirmiş 18 tane paşa yetiştirmiş 75'in üzerinde profesör yetiştirmiş ve diğer meleklerden de birçok insan yetiştirmiştir. Bunların hiç biri sizin çocuklarınızdan daha zeki değillerdi,sizin çocuklarınızdan daha fazla yetenekli değillerdi. Tek özellikleri çalıştılar ve başardılar. Bu yıl okulumuza giren  öğrencilerimizde onlardan daha çok çalışacak ve başaracaklardır. Şunu da bilmenizi istiyorum ,bu müzede sizin için hala daha yer var onun için çok çalışın.Geçen yıl bu okulda 515  öğrenciden 368 tanesi  teşekkür ve takdirname aldı, bu ne demek %71'i çok başarılı. Bu oran lise birinci sınıflarda %87'idi. Bu yıl gelen lise 1'inci sınıf öğrencilerinden %95 başarı bekliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.