ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Özel Okulların kreşteki öğrencileri yararına ETSO'da Dünya Çocuk Hakları etkinliği düzenlendi.

ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Özel Okulların kreşteki öğrencileri yararına ETSO'da Dünya Çocuk Hakları etkinliği düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Kasım 2017 Çarşamba 10:20
ÇOCUK HAKLARI  GÜNÜ KUTLANDI

    20 Kasım Çocuk Hakları Günü nedeniyle ETSO toplantı salonunda bir etkinlik düzelendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen etkinliğe İl Emniyet müdürü Ali kemal Kurt, Edirne Gençlik Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, Edirne Belediyesi  Aile hizmetleri  Müdürü  Özlem Takındı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı özel kreş ve  gündüz bakım merkezindeki  öğretmen ve öğrencileri İle  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ve bu kurumda görevliler katıldı.
Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, “ Her zaman çocuklar için çalışır geleceğimizi çocuklara göre tasarlarız. Bugün mutlu ve huzurlu olmak geleceğe güvenle bakmak milli ve manevi değerlere sahip ilmin ışığında yetişecek çocuklarımızla mümkündür. Nasıl bir gelecek planladığımızın cevabı bugün çocuklarımız için ne yaptığımıza bağlıdır. Yapılan bilimsel çalışmalar gösteriyor ki, çocukların fiziksel ve zihinsel özellikleri zeka gelişimlerinin %80'i sıfır ile 6 yaş Celtabet gurubunda yani 7 yaşına girmeden tamamlanır. İlimizdeki kreş ve bakımevlerinde çalışanlarına bu alanda yatırım yapanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi
Özbaş konuşmasına devamla, “ Sadece ülkemiz çocuklarına değil tüm dünya çocuklarının ihmal ve istismardan korunması, kötü muamele ile karşılaşmaması ve çocuk haklarının korunması amacıyla 20 Kasım 1989'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 113 ülke tarafından çocuk hakları sözleşmesi kabul edildi. Türkiye Cumhuriyeti de 1990 yılında bu sözleşmeyi imzalayarak Uluslararası alanda bağlayıcılık sağlanmıştır” dedi.
Çocuk haklarının doğuştan sahip oldukları eğitim, sağlık, barınma oyun Fiziksel, psikolojik ve zihinsel sorunları koruma gibi hakların kullanıldığı evrensel bir kavram olduğunu belirten Özbaş, “     Bugünün çocukları yarının büyükleri olacaklardır. Nüfusumuzun büyük bir bölümünü oluşturan çocuklarımızın haklarına kavuşmaları hepimizin görevi olmalıdır. Bu konuda sorumluluk anne babalara, öğretmenlere Tüm kuruluşlara ve yöneticiler olarak da bizlere düşmektedir. Unutulmamalıdır ki sağlık eğitim ve korunma hakkı çocuklarımızın en doğal haklarıdır. Çocuklara yapılan yatırım aslında geleceğe yapılan yatırımdır.  20 Kasım Dünya Çocuk Hakları münasebetiyle, Dünyanın neresinde olursa olsun çocukların çalıştırılma, şiddet ,ihmal istismar, açlık, savaş,  terör, göç, erken evliliklerin son bulmasını, çocukların  kendilerine ve geleceğe yön verme hakkının çocuklarımıza bırakılmasını diliyorum” dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.