ÇOCUKLAR EĞLENCENİN 'HAKKINI' VERDİ

Edirne Belediye Başkanlığına bağlı Edirne Akademi tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir AVM'de düzenlenen Çocuk Etkinliğinde, çocuklar gönüllerince eğlendi.

ÇOCUKLAR EĞLENCENİN 'HAKKINI' VERDİ

Edirne Belediye Başkanlığına bağlı Edirne Akademi tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir AVM'de düzenlenen Çocuk Etkinliğinde, çocuklar gönüllerince eğlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Aralık 2017 Cumartesi 05:00
ÇOCUKLAR EĞLENCENİN 'HAKKINI' VERDİ


    10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir AVM'de çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi. Edirne Belediye Başkanlığı'na bağlı Edirne Akademi tarafından yapılan etkinlik çerçevesinde, çocuklara sürpriz hediyeler dağıtıldı, palyaço ve noel baba gösterileri yapıldı. Çocuklar tarafından dans gösterileri sergilendi. Kentin İnsan Hakları Haritası Oyunu ve Gözler Bağlı Oyunu oynandı. Çocuklar etkinlik çerçevesinde doyasıya eğlendiler. 
GÜRKAN: “BÜTÜN ÇOCUKLAR, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN GELECEĞİ”
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan burada yapmış olduğu konuşmada, “Edirne özgürlükler kenti ve özgür insanların kenti. Edirne eğitimli insanların kenti. Edirne geçmişinden kopmadan geleceği yaşayan insanların kenti. Tabii ki Edirne'de yaşayan herkes, tüm Edirneliler de çocuklarını en güzel yaşama, en konforlu yaşama onları Gobahis sağlam adımlarla hazırlama derdinde olan fedakar anneler ve babalar. Çocuklar hepimizin geleceği. İstiyoruz ki çocuklarımız daha şimdiden 6 yaşından başlayarak önce kentini tanısın, burada bu maketlerle anlatmaya çalıştığımız gibi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde olan Selimiye Camii'ni tanısınlar, Belediye Binasını tanısınlar, Edirne'de bulunan diğer anıtsal ve kültürel yapısını tanısınlar. Şehrin yaşam dokularını, yaşam noktalarını tanısınlar. Bunları tanırken bir taraftan da çocuklarımız özgürlükleri, insan haklarını ve geleceği öğrensinler. Bütün hedefimiz, çocuklarımızın iyi bir eğitim alması ve iyi bir meslek sahibi olması. Çünkü bütün çocuklar Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği demek. Bütün çocuklar Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençler demek. Bu Cumhuriyet yaşayacaksa eğer, o gençlerle yaşayacak. Atatürk'ün ilke ve devrimlerine ulaşacaksa bu çocuklarla bu gençlerle ulaşacak. O yüzden çocuklar her şeyimiz. Edirne Akademi'de onları kültüre, sanata, insan haklarına, demokrasiye bağlı inanan ve bu değerleri yaşatan bireyler olarak yetiştireceğiz. Amacımız bu. Amacımız Edirne'ye ve Edirneliye daha çok hizmet etmek.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.