"Çocuklarımızın geleceği kurban ediliyor”

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, müfredat değişikliği ile ilgili açıklama yaptı.

"Çocuklarımızın geleceği kurban ediliyor”

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, müfredat değişikliği ile ilgili açıklama yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Temmuz 2017 Perşembe 05:00
"Çocuklarımızın  geleceği kurban  ediliyor”

    Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama ise şöyle; CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu ülkemizin eğitim sistemi ve geleceği açısından oldukça önemli olan müfredat değişiklikleri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede müfredat değişikliğinin siyasi niyetle yapıldığını belirterek "siyasi niyetlerine ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini kurban ediyorlar" dedi.
    İlkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İHL'lerde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı müfredat programının yenilendiğine değinen Gaytancıoğlu; "Yeni müfredat programı 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacak. Ancak yeni müfredat incelendiğinde yandaş bir sendikanın taslak müfratı ile çok benzerlik gösterdiği bire bir aynı olduğu görülüyor. Bu bir tesadüf müdür? Merak ediyorum" dedi.
    AKP iktidarı döneminde nitelikli bir eğitim sistemi oluşturulamadığını, yapboz gibi sistemin bozulup kurulduğunu belirten Gaytancıoğlu, Milli Eğitim Bakan'ın, müfredatın 100 bine yakın öğretmen ve velinin görüşleri alınarak hazırlandığını söylemesinin yeterli bir açıklama olmadığını ifade etti. Yeni müfredat için "Aceleye getirilmiş, sıkıştırılmış bir süreç" diyen Gaytancıoğlu "Süreç kesinlikle daha geniş zamana yayılmalıydı. Bakan 100 bine yakın öğretmen ve velinin görüşü alındı diyor. Bu 100 bin kişi neye göre belirlendi? Müfredat hazırlanırken hangi bilim insanlarından görüş alındı, hangi sendika ile hangi üniversite ile görüşüldü? Hepsi birer muamma... Bu yüzden müfredatın hazırlanış şekli hatalıdır." Dedi.
Gaytancıoğlu Türkçe dersinden “Atatürkçülük” kavramının çıkarılmasının aslında iktidarın niyetini çok iyi ortaya koyduğunu belirterek  "Büyük Önder Atatürk'ün adını belki kitaplardan silmeye çalışıyorsunuz ama, unutmayın ki Atamızın adını Milletimizin kalbinden ve beyninden asla silemeyeceksiniz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.