Eğitimin tarihi, bu müzede

Edirne Lisesi kampüsü içerisinde hazırlanan “Eğitim Tarihi Müzesi” törenle ziyarete açıldı.

Eğitimin tarihi, bu müzede

Edirne Lisesi kampüsü içerisinde hazırlanan “Eğitim Tarihi Müzesi” törenle ziyarete açıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Kasım 2017 Cumartesi 10:52
Eğitimin tarihi, bu müzede

    Edirne Lisesi yanında açılan müzenin açılış törenine  Edirne Valisi Günay Özdemir,Belediye Başkanı Recep Gürkan Jandarma  alay Komutanı Jandarma Yarbay Alpaslan Doğan,Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. 
Müzenin açılışı ile ilgili olarak yapılan açıklamada;” Milli Eğitim Bakanlığınca organize edilen 81 ilde  okul tarihi hakkında farkındalık oluşturulması, müzelerin okullarda  da yaşatılması, okulların etkin bir  öğrenme ortamı yapılması amacıyla her ilde bir tarihi lisede  eğitim tarihi müzesi  planlandı. Gençlerin manevi, mille ve kültürel değerleri benimseyen, koruyup geliştiren, sanat eserleri müze ve anıtlar gibi değerlerimizi tanıyan,  bugünkü yaşantılarıyla geçmiş yaşantıları arasında  nesneler aracılığı ile bağlantı sağlayarak, gözlem, mantık, hayal gücü beğeni Makrobet duygusu gelişen bireyler olarak yetiştirilmeleri amacıyla  Orta Öğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde  Edirne Lisesi'nde İl Eğitim Tarihi müzesi oluşturuldu” ifadelerine yer verildi.
    “81 İLDE EĞİTİM TARİHİ MÜZESİ AÇILDI”
    Daha sonra söz alan Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt şunları söyledi, “ Geçmişini bilmeyen geleceğin yön veremez düsturu içinde, Orta Öğretim Genel müdürlüğümüzün 81 ilde şu anda 81 Eğitim tarihi Müzesi açılışı gerçekleştirilmektedir. Bu müzeler çocuklarımıza geçmişten geleceğe eğitimde neler olmuş ve neler olacak ve nelerin yolunu açacak, bunlarla ilgili ufuk açacaktır. Öğretmen arkadaşlarımızın ufuklarını genişletecektir. Katılımınız nedeniyle hepinize teşekkür ediyor, öğretmenler gününüzü kutluyorum” dedi
 Kurdele kesim töreninde kasa bir konuşma yapan Vali Özdemir, Müzenin geçmiş yıllardan günümüze eğitimin görüntülerini yansıtan İl Eğitim Tarihi Müzesinin hayırlı olmasını diledi.
     Daha sonra müze ziyaret edildi. Tarihi müzede eğitim kurumlarının resimleri ve eşyalarından oluşan eserler bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.