Güvenli Yarınlar Projesi tamamlandı

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı yaptığı yazılı açıklamada Avrupa Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali İşler Dairesi Başkanlığının desteği ile yürütülen Güvenli Yarınlar Projesinin tamamlandığı belirtti.

Güvenli Yarınlar Projesi tamamlandı

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı yaptığı yazılı açıklamada Avrupa Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali İşler Dairesi Başkanlığının desteği ile yürütülen Güvenli Yarınlar Projesinin tamamlandığı belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Ekim 2017 Pazartesi 10:06
Güvenli Yarınlar  Projesi tamamlandı

    Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama ise şöyle; "Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneğinin yürütmekte olduğu, Avrupa Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali İşler Dairesi Başkanlığının desteği ile Güvenli Yarınlar Projesini başarı ile tamamlamış bulunuyoruz.
1 kasım 2016 yılında başlayan ve kasım  2017 yılında bitecek olan projemiz İstanbul'da bulunan Sıfır Ayrımcılık Derneğinin yürütmekte olduğu “Dolapdere'de yaşayan Romanların İstihdam edilebilirliklerinin artırılması' projesi kapsamında oluşturdukları eğitim atölyesine günü birlik mesleki teknik ziyaret sonucunda projemizi tamamlamış bulunmaktayız.
İki projenin ortak özelliği Roman kadınlara yönelik bir proje olması ve proje kapsamında ana hedefimizin buluşması idi. Sıfır Ayrımcılık Derneği ile sosyal entegrasyonun aşılması noktasında ortak işbirliğine gidilmesi, kursiyerlerin proje kapsamındaki farklı deneyimleri, projeye bakış açısı ve beklentileri neler olduğunu kendilerinden dinleme imkânı bulduk. Roman kadınların en büyük beklentisi bu tür projelerin daha da yaygınlaştırması, işgücüne katılımlarının sağlanması, sosyal yaşama entegre olabilme istekleri ön plâna çıkmıştır.
Ziyaretimizi 40 kişilik Roman kadın kursiyerlerimiz ile gerçekleştirdik. Sıfır Ayrımcılık Derneği adına yönetim kurulu üyesi Hatice Çetinkaya, saha koordinatörü Bahattin Turnalı ve kurs eğitmeni Murat Sarp yapılan çalışmaları anlattı. Sıfır Ayrımcılık Derneğinin yürütmüş olduğu kurslara katılan Roman kadınlarının da hazır bulunduğu ziyaret kadınlar arasındaki diyaloğun gelişmesine büyük etki yaratmıştır. Kaynaşmanın  güzel bir örneğini yaşadık. Anladık ki, dezavantajlı bireylere dokunmak çok önemli imiş. Sıfır Ayrımcılık Derneği yönetimine göstermiş oldukları ilgi ve  misafirperverliğinden  dolayı teşekkür ediyoruz.
Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak dezavantajlı Roman vatandaşlarımıza yönelik proje çalışmalarımız devam edecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.