Köydeki çocuklara, 'mobil öğretmen’

2017-2018 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitimin zorunlu olduğu 22 pilot ilden birinin Edirne olduğunu belirten Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, merkezlere uzak köylerde bulunan 60 civarında çocuk için ise mobil öğretmen sistemini uygulamaya geçireceklerini söyledi.

Köydeki çocuklara, 'mobil öğretmen’

2017-2018 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitimin zorunlu olduğu 22 pilot ilden birinin Edirne olduğunu belirten Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, merkezlere uzak köylerde bulunan 60 civarında çocuk için ise mobil öğretmen sistemini uygulamaya geçireceklerini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ağustos 2017 Pazartesi 09:59
Köydeki çocuklara,  'mobil öğretmen’

    Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, okul öncesi eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Okul öncesi eğitimin zorunlu olduğu 22 pilot ilden birinin Edirne olduğunu dile getiren Cırıt, uzak köylerde yaşayan 60 civarında çocuk için ise mobil öğretmen sisteminin bakanlık tarafından önerildiğini belirtti. Cırıt, bu sistemle öğretmenlerin, uzak köylerde yaşayan çocukların yanına giderek onları 1. Sınıfa hazırlayacaklarını ifade etti. 
    ''MOBİL ÖĞRETMEN SİSTEMİ UYGULANACAK''
    Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, mobil öğretmen sisteminden bahsederek, ''Okul öncesi eğitim 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Edirne'de zorunlu oldu. Edirne 22 pilot ilden biri durumunda. Edirne'nin bir taramasını yaptık. Yaklaşık dışarıda kalan 60 civarında öğrencimiz var. Bunlarda çok uzak köylerde ve taşımayla merkezlere getirilip götürülmeleri gerekiyor. Fakat o yaşlardaki çocuklarda biz taşıma yapamıyoruz. Şimdi mobil öğretmen dediğimiz bir sistem Bakanlığımız tarafından bize önerildi. Öğretmen arkadaşlarımız haftanın 2-3 günü gidecekler, öğrencilerimizle beraber olacaklar. 1 öğrenci, 2 öğrenci bile olsa, o öğrencilerle beraber olacaklar. Bu öğrencilerimize eğitim-öğretim ve fiziksel kas gelişimlerini sağlayıcı sosyal faaliyetler yaptırarak o öğrencilerimizi 1. Sınıfa Milanobet hazırlamış olacaklar.'' İfadelerini kullandı. 
    “2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YATIRIMLARIMIZ VE PROJELERİMİZ OLACAK”
    Okul öncesi eğitimin öneminden bahseden Cırıt, “Biz de çok önem veriyoruz. Okul öncesinde yüzde 100 okullaşma oranımız var. Bunu daha da ileri boyuta götürmek için projelerimiz ve yeni yatırımlarımız var. Bu yatırımlarımızı 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete geçireceğiz. Planlamasını yaptığımız çalışmalarımız var, bunları faaliyete geçireceğiz. Velilerimiz muhakkak çocuklarını okul öncesi eğitime göndersinler. Çünkü çocuk kas gelişimini tamamlıyor, çocuk sofrada oturup kalkmasını, kağıdı nasıl kesmesi gerektiğini, çamuru nasıl şekillendirmesi gerektiğini, bir resme duygu ve düşüncelerini nasıl katması gerektiğini hep okul öncesi eğitimde öğreniyor. Okul öncesi eğitime giden öğrencilerimiz kafaları teyp gibi. Öğretmenleri ne söylerse, nasıl yönlendirirse o şekle giriyor. İyi bir noktaya geliyor çocuklarımız. 1. Sınıfta da hem okuma yazmayı çok hızlı bir şekilde öğreniyorlar hem de okula alışmış oluyorlar. Eskiden 1. Sınıfa götürülen çocuklar ağlamaya başladı. Öğrencilerle derslere giren velilerimiz vardı. Okul öncesi eğitim yaygınlaştıkça velileri fazla görmüyoruz. Çünkü öğrenci okula alışmış bir şekilde gidiyor. Okul öncesini bitirdikten sonra velilerine beni ne zaman 1. Sınıfa yazdıracaksınız diye soruyorlar. Aileyi zorluyorlar. Öğrencilerin okula alışması bakımından bu da güzel bir olay.'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.