KOZAN, “KURSLARA İLGİ ÇOK”

Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Kozan, Ayşekadın'daki yeni kurs binasında 97 dalda kurs verildiğini, Edirnelilerin kurslara ilgisinin yüksek olduğunu söyledi.

KOZAN, “KURSLARA İLGİ ÇOK”

Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Kozan, Ayşekadın'daki yeni kurs binasında 97 dalda kurs verildiğini, Edirnelilerin kurslara ilgisinin yüksek olduğunu söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Şubat 2018 Salı 10:16
KOZAN, “KURSLARA İLGİ ÇOK”

    Edirne Halk Eğitim Merkezi ve  A.S.O Müdürü Recep Kozan   kurumun çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ ülkemizde Halk Eğitim Merkezleri bilindiği gibi Yaygın eğitimin en önemli unsurudur. Ülke düzeyinde en yaygın olan kurum halk Eğitim Merkezleridir.  Halk Eğitim merkezlerinin bir modül sistemi var. Bu sistemde yaklaşık 3200 çıvarında program uygulanıyor. Bu bir kursun karşılığı demektir.” Dedi
    “ 203 KURS AÇILDI”
Bir önceki yıl Edirne'de 203 kursun açıldığını belirten Kozan, “Bu kurslarda çok sayıda kursiyer eğitim aldı ve meslek sahibi oldu. Bunların içinde meslek eğitiminde olduğu gibi okuma yazma  ve benzer aktiviteler de yer alıyor.Bu yıl da kurs sayımızın artmasını istiyoruz.Bu konuda her türlü çalışmayı yapıyoruz. Birinci dönemde kurs sayısı olarak beş yüzü aştık. Bu kurslarda 12 bin kursiyer kurs görüyor. İkinci dönemde de birinci dönem kadar olmasa da kurs sayısını 900 -1000'lere çıkarmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte kursiyer sayısı olarak da geçen yılın üzerine çıkacak.Bu yıl yaptığımız aktivitelerden en önemlisi  engellilere yönelik çalışmalar oldu valimizin desteğiyle yaşam merkezimiz açıldı.  Orada 23 yaş üzeri 49 engelli yavrumuz eğitim görüyor. Armağan Dönertaş'ta da otistik yavrularımız eğitim görüyor.”
    “HASTANELERDE KURS VERİLİYOR”
    Hastanelerde de kursların verildiğini belirten Ozan, “ Fakülte hastanesinde dördü çocuk onkolojisi üçü yetişkin onkolojisi  ama tema olmak  üzere  toplam 11 kursumuz bulunmaktadır.Bu kurslar yaz kış devam ediyor.Bu arada devlet hastanemizin ruh sağlığı bölümünde kurslarımız bunum kaktadır. Bunlar bilgisayarda aşçılık kursuna kadar değişik dalları kapsıyor. En fazla kursun verildiği yer ise Merkez Kurs binamız. Bu bizleri çok rahatlattı. şu anda o binada 97 kursumuz devam ediyor. Yetişkin kursiyerler arasında genellikle bayanlara yönelik kurslarımız var. Çocuklarımıza yönelik kurslarda da piyano,keman, gitar,bağlama kurslarımız var. Diğer taraftan tiyatro kulübümüz de yoğun bir şekilde çalışıyor. Yine bayanlara yönelik sportif eksersiz kurslarımız da var. kurslar konusunda halkımızdan yoğun talep geliyor. Edirneliler kurs binamızı benimsedi kurs binamız da onları kabullendi. Bu yıl üniversiteye hazırlık kurslarına çok yuğun talep oldu.Bu konuda 6 şubemiz bulunmaktadır. Burada öğretmenlerimiz özveriyle çalışıyor eğitime katkımız oluyor. Okuma yazma Makrobet kurslarına büyük ilgi var. dileğimiz Edirne gibi medeni bir ilde okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.