KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE 112 EĞİTİMİ

112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi ile ilgili, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından “Yaşama Yol Ver” medya kampanyası uygulanması Yıldırım Mahallesinde bulunan Hacı İlbey Camiinde'ki Kur'an kursu öğrencilerine anlatıldı.

KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE 112 EĞİTİMİ

112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi ile ilgili, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından “Yaşama Yol Ver” medya kampanyası uygulanması Yıldırım Mahallesinde bulunan Hacı İlbey Camiinde'ki Kur'an kursu öğrencilerine anlatıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Ağustos 2017 Cuma 09:54
KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE 112 EĞİTİMİ

    Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılında hayata geçirilen 'Yaşam Yol Ver' projesi kapsamında Yaz Kur'an Kursu'ndaki öğrencilere de eğitim verilmeye başlandı.  Bu eğitimlerin ilki Merkez Yıldırım Mahallesinde bulunan Hacı İlbey Camiinde ki kuran kursundaki öğrencilere verildi ve eğitime  İl Sağlık Müdürü Dr.A.Muhsin Kişioğlu ve İl Müftüsü Emrullah Üzüm'ün katıldı.  
Eğitimlere ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu; “Sizlerinde bildiği gibi ilimiz genelinde anaokullarına, ilkokullarına, ortaokuldaki öğrencilerimize 112 nasıl aranır, aranırken nelere dikkat edilmelidir ve özellikle 112'nin gereksiz ve vasıfsız çağrılarla meşgul edilmemesi için eğitimlerimize başlamıştık. Yaz döneminde de öğrencilerimizin, özellikle Kur'an kurslarına yoğun talepleri doğrultusunda bu eğitimleri bugün Yıldırım Hacı İlbey Camii'nden başlatmış bulunmaktayız. Buradaki asli amacımız 112'nin gereksiz bir şekilde çağrılarla uğraşmamasını sağlamak. Bunun yanında şuna da çok dikkat çekiyoruz. Ambulansa kırmızı ışıkta yol verilmesini istiyoruz. Geçen haftalar içinde özellikle kendi gözlerimle gördüğüm bir konuyu anlatmak istiyorum. Edirne'de bir kırmızı ışıkta, bir elektronik denetleme sisteminin (EDS) tam önünde ambulans gelirken öndeki şoför arkadaşların EDS'ye bakarak geçmediklerini, kırmızı Vegabet ışıktan ve cezadan çekindiklerini gördüm. EDS'de kırmızı ışıkta beklerken eğer ambulans geliyorsa mutlaka ambulansa yol versinler diyorum. Çünkü ambulansa yol vermek hayata yol vermektir. Bunu bütün sürücülere bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.
İl Müftüsü Emrullah Üzüm ise; “Gelişmiş ülkelerde uygulanan önemli bir husus var. Öğrenciler okul ortamında ayrıldıkları zaman bir tatil hayatı yaşıyorlar. Ama bu süre boyunca kitap okumayı, gezdikleri ortamlarda sosyal bir hayat yaşamayı önemsemeleri gerekiyor. Tatil zamanı asla boş geçirilmemelidir. Yazın aileleri çocuklarını dini bilgilerini tazelemeleri konusunda camilere gönderiyor. Ama aynı zamanda il sağlık müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımızla sağlık, trafik ve çeşitli konuların işlenmesi çocukların gerçekten yaz tatilini dolu dolu geçirmelerine hem de hayata daha iyi hazırlanmalarına yardımcı oluyor. Bu bakımdan sağlık müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Bizim de elimizden geldiğince çocuklarımızın her alanda yetişmelerini sağlamamız lazım. Pazartesi gününden itibaren 50 kişilik Bulgaristan'dan 11-13 yaş grubu öğrencimizi eğitime alıyoruz. Hem milli ve kültürel değerlerimizle hem de dini değerlerimizle onları buluşturuyoruz. Böylelikle ülkeler arasında barışa, dostluğa katkıda bulunmuş oluyoruz. Herşeyin temelinde eğitim var ama eğitimin temelinde de anaokulu var. Biz dini eğitimi de, kültür eğitimine de, milli değerler eğitimini de 10 yaşına kadar yüzde 80 tamamlamak zorundayız. Ancak bu şekilde ülkemiz gelişebilir” diye konuştu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.