OKUL SERVİLERİNDE ARTIK KAMERA ZORUNLU

Yeni öğretimin başlamasına sayılı günler kala okul servisleri ile ilgili açıklama yapan Edirne Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Nezahattin Erçetin, yeni öğretim döneminde servis araçlarının kamera sistemi uygulaması zorunluluğun getirildiğini dikkat çekerek velileri korsan servislere karşı uyardı.

OKUL SERVİLERİNDE ARTIK KAMERA ZORUNLU

Yeni öğretimin başlamasına sayılı günler kala okul servisleri ile ilgili açıklama yapan Edirne Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Nezahattin Erçetin, yeni öğretim döneminde servis araçlarının kamera sistemi uygulaması zorunluluğun getirildiğini dikkat çekerek velileri korsan servislere karşı uyardı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Ağustos 2017 Çarşamba 09:52
OKUL SERVİLERİNDE  ARTIK KAMERA ZORUNLU

    Öğrencilerin huzurlu ulaşımı için her tür hizmeti  vermeye hazırız diyen Edirne Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Nezahattin Erçetin,“Yeni eğitim – öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.  Bizde 267 üyemiz hizmet vermekte olup, 200'e yakın okul servis aracında şoförlük yapan ve her yıl güzergâh belgesi alan şoför arkadaşlarımız uyuşturucu madde kullanmadığına dair hastane raporu sunmak mecburiyetindeler. Anne ve babaların içi rahat olsun. Çocukları servis araçlarımızda güvendeler. Onların çocukları bizim de çocuklarımız. Çocukları emin ellerde. Evlerinden okullarına okullarından evlerine teslim edilen çocuklarımızın güvenliği bizim içinde önemli”.
SERVİS ARAÇLARI KAMERA İLE DENETLENECEK
Servis araçlarına yeni dönemde kamera sistemi mecburiyeti  olduğuna dikkat çeken Oda Başkanı Nezahattin Erçetin; “Araçların tümü yeni eğitim öğretim yılı itibarı ile güvenlik kamerasıyla donatılacak. İlköğretim öğrencisi taşıyan araçlarda da mutlaka rehber personelin görev yapma zorunluluğu vardır. Dolayısıyla aileler çocuklarının araca inip binerken tek başına olmadıklarını bilsinler. Rehber personel tarafından araçlara indirilip bindirilmektedirler. Ailelerin bir talepleri olduğunda Kaleiçi semtindeki odamıza gelip birebir iletebilirler veya odamızın 214 36 60 ya da 214 37 26 numaralı telefonunu arayabilirler”dedi.
KORSAN SERVİSE 2 BİN 628 LİRA,BİNEN YOLCUYA DA 292 LİRA PARA CEZASI VAR
Aileler çocuklarının can güvenliği  için korsan servislere dikkat etmelerini  istiyoruz diyen çünkü  korsan servis aracı kullanana da binene de ceza olduğunu belirten   Nezahattin Erçetin ; “Ayrıca aileler korsan araçlara çocuklarını emanet etmesinler. Karayolları Trafik Kanunu'na göre; korsan taşımacılık yapan araca 60 gün trafikten men ilk defa yakalandığında 2 bin 628, tekrarı halinde ise 4 bin 380 Jojobet Lira, yolcuya da 292 Lira para cezası uygulanmaktadır. Aileler aracın korsan olduğunu (S) plakası ve güzergâh belgesi olmadığında anlayabilirler”. 
SERVİS ÜCRETLERİ EYLÜL AYINDA BELLİ OLUCAK
Eylül'ün ilk haftası servis ücretlerinin netleşeceğini söyleyen Erçetin; “Oda olarak bu yıl okul servis ücretleri için yüzde 8'lik talebimizi Edirne Belediyesi'ne ilettik. Yeni tarife Eylül ayının ilk haftasına belirlenerek kamuoyu ile paylaşılacak. Yeni eğitim – öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını, öğrencilerimize de derslerinde başarılar diliyoruz. Okul servis araçlarını kullanan arkadaşlarımıza da kazası belasız günler temenni ediyoruz.”
 Öğrenci velisi Şermin Eren ; “ Okul servislerine yine zam geleceğini  duyduk,lütfen ellerini vicdanlarına koysunlar.Masraflar sadece servis değil. Şimdi okullar açılırken kıayfet,kalem kitap çanta defter derken fatura birden kabarıyor. Şu dönemde sadece okul başında alına kitaplarla kalmıyor çocuklar,her gün yeni bir şey talep ediliyor. Okul servislerine de ihtiyacımız var,biz veliler olarak hergün kendimiz götürmeye kalktığımızda baş edemiyoruz. Bu yüzden de servise veriyoruz. Lütfen servis ücretlerine zam yaparken kendi ceplerinden çıkacakmış gibi zam yapsınlar. Servis araçlarına kamera sistemi konma zorunluluğu çok iyi bir karar. Gerçi bizim Edirne'mizde servis araçları ile ilgili bu güne kadar sorun yaşamdık. Ama televizyonlardan duyuyoruz,bazı illerde hoş olmayan olaylar yaşanıyor. Biz servis şoförlerimize güveniyoruz,bir abi bir baba gibi sahip çıkıyorlar çocuklarımıza kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.