TED’li 32 bin öğrenciden iklim grevi

Türkiye’deki tüm TED okullarında gerçekleştirilen, “Sıfır Gelecek” adı altındaki iklim grevine 32 bin öğrenci katılım gösterdi.

TED’li 32 bin öğrenciden iklim grevi

Türkiye’deki tüm TED okullarında gerçekleştirilen, “Sıfır Gelecek” adı altındaki iklim grevine 32 bin öğrenci katılım gösterdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Eylül 2019 Cumartesi 09:20
TED’li 32 bin öğrenciden iklim grevi

‘Ya sıfır karbon ya sıfır gelecek’ diyerek iklim acil durumu ile ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan TED Edirne Koleji öğrencileri, hazırladıkları döviz ve pankartlarla iklim değişikliklerine dikkat çekmek için iklim grevi düzenledi.

TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın’ın yapılacak etkinlik hakkında bilgi verdi.

TED Edirne Koleji Kurucu Müdür Arzu Aydın, Tüm TED okullarında 32 bin öğrenci “Sıfır Karbon Sıfır Gelecek” isimli grevde. 32 bin öğrenciyle bu greve katılmak ve çocuklarımızda doğayı koruma dünyayı yaşanabilir bir dünya yaratma bilincini geliştirmek bizim için çok önemli. Bizde burada tüm öğrencilerimizin katılımıyla beraber bu greve destek vereceğiz. Çocuklarımızda çevreyi koruma bilincini geliştireceğiz. Çocuklarımız 1 haftadır bu konu ile ilgili bilinçlendiriliyor. Sloganlar, dövizler pankartlar hazırladılar. Araştırmalar yaptılar. Burada kendilerini ifade edecekler. Bu hazırlıklarını çevreye yansıtacaklar.” İfadelerini kullandı.

‘Ya sıfır karbon ya sıfır gelecek’ etkinliği için öğrenciler kolej önünde bir araya geldi.

Öğrenciler, okul etrafında döviz ve pankartlarla yürüyerek herkesi iklim değişikliği ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti. TED Edirne Koleji’nde ”İklim İçin” hazırlanan resim sergisi gezildi. Konferans salonunda öğrencilere “iklim değişiklikleri” için bir belgesel izletildi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.