TANRIKULU,”AİLELER ÇOCUKLARIN BESLENMESİNE ÖZEN GÖSTERMELİ”

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr Ertuğrul Tanrıkulu,Yeni öğretim yılında ailelerin çocukların beslenmelerine dikkat etmeleri uyarısında bulundu .

TANRIKULU,”AİLELER ÇOCUKLARIN BESLENMESİNE ÖZEN GÖSTERMELİ”

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr Ertuğrul Tanrıkulu,Yeni öğretim yılında ailelerin çocukların beslenmelerine dikkat etmeleri uyarısında bulundu .

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Eylül 2017 Cuma 10:49
TANRIKULU,”AİLELER ÇOCUKLARIN  BESLENMESİNE ÖZEN GÖSTERMELİ”

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr Ertuğrul Tanrıkulu,  okullarda yeni eğitim öğretim yılı açılma öncesi yaptığı açıklamada, “  Sorunu Edirne Tabip Odası olara ele aldığımızda, yeni öğretim yılında öğrencilerimize başarılar mutluluklar ve sağlıklı bir yaşam dilerim. Bizim ailelere öncelikle önereceğimiz, Çocukların okula uyumu için belli bir çaba harcamalarıdır” dedi
“UYUM KURSLARI ÖNEMLİ”
Okula yeni başlayan çocukların psikolojik olarak okulu uyum sağlaması için de  uyum kurslarına  okul öncesi uyum haftasına göndermeleri yararlı olacağına dikkat çeken  Tanrıkulu; “Özellikle çocukların sağlıklı beslenmeleri için  okullardaki fes bukları  kaldırımlaş olması ,kraker cips türünde yiyecekleri  almamaları çocukların sağlıkları açısından önemlidir.   Aynı zamanda  çocukların gazlı içeceklere ve meyve sularına da dikkatli yaklaşmaları gerekmektedir.Daha ziyade içinde mısır şurubu olan içeceklerden çocuklarımızı uzak tutmalıyız.Bu yiyecekler diyabete yatkınlığı artırmaktadır. Çocukların beslenmeleri konusunda ailelerin  daha  duyarlı olmaları, okul yönetimlerinin  kantinleri sık sık kontrol etmeleri gerekmektedir” Betsmove dedi
“TABİP ODASI DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYOR”   
Edirne Tabip Odası olarak, çocuklara   yeni öğretim yılında daha iyi, daha sağlıklı  daha başarılı olmaları için danışmanlık hizmeti yapmayı sürdüreceklerini  belirten Tanrıkulu: “Ailelerin,herhangi bir sıkıntısı olduğunda , sağlıkla veya okula uyumla ilgili  sorunlar bulunduğunda, Edirne Tabip Odası ile irtibat sağlayabilirler. Bizim uzman hekim arkadaşlarımız ve psikiyatrilerimiz devlet hastanelerinde aynı işi  gören uzmanlar  ebeveynlerin her zaman yanında olacaktır.
Önemli olan çocukların başarılı, sağlıklı bir öğretim yılı geçirmeleridir. Özellikle çocuklara hijyen kurallarının hatırlatılması gerekir, Tuvalete girip çıkarken ellerini yıkamaları gerektiği aileleri tarafından sık sık hatırlatılsa  çok yararlı olur” dedi
Çocuklar toplu olarak bulundukları yörelerde daha sok hastalandıklarını belirten Tanrıkulu;” Çocukların kış aylarında grip, nezleye yakalanmaması için   ellerinin sık sık yıkanması gerektiği aileleri tarafından  hatırlatılması önem taşımaktadır. 
Bütün öğrencilere  öğretmenlere ve velilerimize mutlu bir öğretim yılı diliyorum” değerlendirmesinde bulundu     

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.