“YAZARLAR, ÜLKENİN GELECEĞİNDEN UMUTLU”

Bu yıl beşincisi düzenlenen Edirne kitap Fuarında eserlerini imzalamak için gelen yazarlar Türkiye'nin geleceğine umutla baktıklarını, bunun için halkın birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söylediler.

“YAZARLAR, ÜLKENİN GELECEĞİNDEN UMUTLU”

Bu yıl beşincisi düzenlenen Edirne kitap Fuarında eserlerini imzalamak için gelen yazarlar Türkiye'nin geleceğine umutla baktıklarını, bunun için halkın birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söylediler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Ekim 2017 Pazartesi 10:08
“YAZARLAR, ÜLKENİN GELECEĞİNDEN UMUTLU”

    “İSMAİL  KAYMAZ YAZAR”
Yazarların ülkenin geleceği konusunda düşünceleri şöyle:
 “Ben 2019 yılında siyasi tablonun değişebileceği kanısındayım. Çünkü mevcut başkanlık sisteminde  yüzde elli artı bire ihtiyaç var. Bu sistem Cumhurbaşkanının yıllardır biriktirdiklerini yitirmesine neden olabilir. İki turlu  seçim sisteminde eğer ilk turda  Cumhurbaşkanlığı seçiminde çoğunluğu yakalayamazsa, ikinci turda hayal kırıklığı yaşayabilir. Zira önümüzdeki siyasi yelpaze değişiyor Meral Akşener siyasi parti olarak katılacak. CHP etkin bir muhalefet olarak varlığını sürdürüyor. Bu arada dış politika da bizi zorluyor. Ülkede tutarlı bir dış politika olmadığı  son günlerde daha da açığa çıktı. Çevremizdeki ülkelerle   sorunlarımız var. İçteki siyasetle birlikte dış siyasetin de aleyhimizde seyrettiğini, bunun vize krizi ile iyice  ortaya çıktığını görüyoruz. 
“TRAKYA'DA CHP AĞIRLIKTA”
Trakya'nın CHP'yi seçiyor olması Edirne'nin bazı hizmetlerden  mahrum kalmasına da neden olmuştur. Buradaki kervansaray dahi üç yıldır restore edilemiyor. Burası iktidardan olsaydı kısa sürede biterdi. Edirne sınır kenti. Siyasi tercih  nedeniyle Edirne cezalandırılmak isteniyor ” dedi. 
 “AHMET YAVUZ EMEKLİ GENERAL”
“Ülkenin geleceği konusunda doğru bir yönetim olursa, halk olarak, karşılaştığımız tehlikeleri doğru değerlendirirsek. Akıllı ve bilimi egemen kılabilirsek ülke düzlüğe çıkar. Türkiye'nin geleceğinden endişe duymuyorum. Bu arada  içimizde  bizleri endişeye düşecek gelişmeler var. Bilindiği gibi çevremiz ateş çemberi gibi bunları çok iyi tahlil etmemiz lazım” 
 “TEĞMEN  MEHMET ALİ ÇELEBİ CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ”
“Ülkemizin geleceği şu anda 2019 yılında yapılacak seçimlere kilitlenmiş vaziyette. Gerek dış gerekse iç politikada büyük sıkıntılar var. Bunlara çözüm bulacak bir siyasi irade yok. Çünkü devlet düzeni açısından kurumlar çökertilmiş durumda. Bizlerin orduda atılmasından sonra FETÖ mensupları geldi. Ardından darbe girişimi oldu . Daha sonra OHAL süreci döneminde kurumlarda yapılan tahribatlar on binlerce kişinin işinden atılması süreçleri ile  devlet kurumları dejenere olmuş durumda. Bir satranç tahtasını düşünün çeşitli  taşlar vardır. Bugün ise  sadece şah var. Dış politikadaki yanlış söylemler ve uygulamalar ülkeyi bu duruma getirdi. Atatürk  döneminden bu yana  yaşamadığımız olayları yaşıyoruz. Ecevit eleştiri konusu yapılıyor. Ülkede şu anda halkı kutuplaştırıcı siyaset uygulanıyor. Benden- senden politikası uygulanıyor. Bunun çıkış yolu iktidarın değişmesidir” 
 “ALİ TÜRKŞEN, SAS KOMANDOSU” 
“Ülkemizin  kırmızı çizgisi en önemli  milli konulardan biriydi. Bugün Yunanlılar kendilerin ait olmayan adaları işgal etti ayrıca bu adaların silahlandırılması  komşuluğa yakışmayan bir davranış ve ülkemiz açısından tehlikedir. Bu tavır anlaşmaları da ihlal anlamına geliyor. buna hükümetin acil olarak önlem alması Casinoslot lazım. Bakıyoruz her gün politika değişiyor. Eski Başbakan Davutoğlu'nun Stratejik Derinlik politikasına kapıldılar, şimdi de geri çıkmaya çalışıyorlar. Şu anda hiçbir komşusu ile dostluğu  olmayan , çatışma alanını dönmüş, batıda Yunanistan tarafından kuşatılan bir Türkiye söz konusu, Allah milletimize sabır versin.” 
“CUMHURİYET YAZARI ORHAN BURSALI” 
“ Gençlerimiz arasında  edebiyat öncelikli bir alandır. Burası iyi bir besleme yeridir.Edebiyat, bilim insanı kültürel açıdan besler. Kitap besler. Bu bakımdan, gençlerimiz okusunlar da edebiyat okusunlar incele faslı daha sonra geliyor. Türkiye'de okur yazar oranı yeterli değil evrensel değerler bunu gösteriyor. Gelişmiş ülkelerde  okur onsa bizde bu oran sıfır beş gibi. Okuyucu sayısını artırmak için ülkede özel politikaların uygulanması lazım. Hükümet teşvik etmeli kolaylık sağlamalı. Buna rağmen ülkemizde kitap yasakları var hatta basılmayan kitaplar yasaklanıyor. Siyasi iktidarların kitabı bir bomba gibi gördükleri  bir ortamda kitap okur sayısını beklemek te çok odğru olmaz. Bu koşullarda  okuyucunun gerilemesini normal karşılamak lazım. İnsanlar acaba benim evimi de basarlar mı diye  evlerindeki  kitapları imha ettiler.Ülkenin siyasi coğrafyası , yönetim ahlakı demokratikleşmediği sürece bir bo zorluğu yaşayacağız. Yine de umutsuz olmamak lazım  her baskının bir sonu vardır. Galiba iki üç yıl içinde  sona ulaşacağız beklentisi içindeyim” dedi 
 “GÜRDAL MUMCU”
“Siyaset ülkeleri, toplumu yönetme sanatıdır. Bu bilindiği gibi at yöneten sözcüğü  seyisten gelir. Bizim toplum idealimiz bu ülke kurulduğu zaman neredeydi , şimdi nerede. Bugünkü siyaset anlayışı ülkeyi çağdaşlıktan uzaklaştırıyor. Ülkemiz ortaçağa doğru gitmektedir. Eğitim bilimsel olmaktan uzaklaşıyor.kültür  sanat edebiyat yok sayılıyor. Halka  bilgi vermesi gereken gazetecilik büyük baskı altındadır. Gazeteciler hapse atılmaktadır. Siyasetçilerimiz hapse atılmaktadır. Bu halkın iradesini yok saymak demektir.Bu demokrasi için uygun değildir. Besleme basın çoğalmıştı. Ben gelecekten umutluyum bu engelleri aşacağımıza inanıyorum. Halkın sağ duyusuna inanıyorum.Bu demokrasi ile gerçekleşecektir”
 “ALİ TOPUZ CHP ESKİ GENEL SEKRETERİ”
“ Ülkede durum ne kadar kötü olursa olsun  yine meselelere olumlu bakmak orada çözüm aramak gerekir.Bugün ülkemizin ciddi iç ve dış sorunları bulunmaktadır. Bu sorunların birlikte çözümü esas olmalıdır.Bu yönde çözüme ihtiyaç bulunmaktadır.Cumhurbaşkanı üslubunu değiştirmezse, ortak akla dayılı bir yönetim tarzını , bu döneme özgüveni bir anlayışı ortaya koymazsa  korkarım sorunlar içinden çıkılmaz boyuta ulaşır. Seçimde kimin Cumhurbaşkanı olması önemli değil. Önemli olan ülkeyi yönetenlerin Cumhurbaşkanından başlayarak, ülkenin birlik ve bütünlüğünü demokratik kurallar içinde, Atatürk'ün vaktiyle milli mücadeleden sonra kurduğu  temel üzerinde oluşan devlet politikası ve rejim yapısıyla  sürdürmek olmalıdır. Bu maalesef günümüzde  terk edilmek isteniyor. Ülkemize başka bir rejim getirildi. Bu ülkeyi felakete sürükler en kısa sürede  cumhuriyetin temel nitelikleri etrafından Atatürk7un kurduğu temel üzerinde onun  anlaşışı doğrultusunda çözecek bir anlayışın hakim olması lazım”         

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.