Uzun zamandır beklediğimiz güzellikte kar yağdı. Genelde il merkezimizin çevresine kar yağar, biz merkezse soğuğunu çekerdik. Bu sefer gayet güzel bi’ şekilde kar yağdı ve Edirne beyaza büründü. Cumartesi gecesi başlayan yağış yolları da kapatınca karla mücadele ekiplerinin sokağa çıkma yasağını da düşünerek Pazar günü için ana arterler dışındaki yollar için enerjilerini fazla harcamadılar. Pazar akşam saatlerinde kar yağışının da durmasıyla ekipler hızlandı ve Pazartesi sabahı işe gidecek olan Edirneliler için şehrin yollarının çoğunu temizlediler.

Meteoroloji raporlarında kar yağışının ardından tahminen 10 gün daha sıfırın altında soğukları yaşayacağımız görülüyordu. Ancak yine raporlar değişti ve o süre kısaldı. Şimdiki raporlara göre dün başlayan güneşli hava, sıcaklıkların yavaşça artmasına sebep oluyor. Meteoroloji raporları, hafta sonundan sonra yine mevsim normallerinin üzerine çıkacak olan hava sıcaklıkları hafta sonu yasaklarının ardından motosikletlerimize tekrar yollarda buzlanma korkusu olmadan binebileceğimizi söylüyor. Bence güzel haber.

Yasaklar sırasında neler yapabileceğimiz konusunda da bu hafta pek araştırma yapamadım. Bu sebeple bi’ çoğunuzun izlediğini tahmin ettiğim ancak tekrar tekrar izlenebilecek bir başyapıtın bilgilerini aşağıya bırakıyorum. Henüz izlemeyen varsa mutlaka izlesin.

Sons of Anarchy

Tür: Suç, Dram

Proje Tasarımcısı: Kurt Sutter

Başrol: Charlie Hunnam, Katey Segal, Mark Boone Junior…

Ülke: ABD

Dil: İngilizce

Sezon Sayısı: 7

Bölüm Sayısı: 92

Yayım Tarihi: 2008-2014

Motosiklet Dizileri Dendiğinde ilk akla gelen! Sons of Anarchy (SOA), Amerikan yapımı, FX kanalında yayınlanan suç ve drama içerikli bir tv dizisidir. Yapımcılığını Kurt Sutter yapmaktadır ve aynı zamanda bazı sahnelerinde de Otto Delaney olarak rol almaktadır. Dizi toplam 7 sezon sürmüştür ve her sezonda 13 bölüm bulunmaktadır. Dizinin şarkılarında bazen dizi oyuncuları da vokal yapmıştır. Dizi şarkılarında birçok grup ve kişinin imzası vardır. Bunlardan bazıları, The White Buffalo, The Forest Rangers, Metallica ve Battleme‘dir. Californiya Central Valley’de, Charming adlı bir kasabada, yasa dışı işler yapan, aynı zamanda Charming’deki suçları ve suçluları kontrol altında tutmaya çalışan ve diğer yandan da kanunlarla mücadele eden bir motosiklet kulübünün maceralarını anlatmaktadır. Asıl olarak tüm dünyada bilinen “Hells Angels” adlı motosiklet kulübünden esinlenerek bu diziye uyarlama yapıldığı düşünülmektedir. Dizinin yapımcısı ve yönetmeni Kurt Sutter’ın dizinin oyuncu kadrosuna Efsanevi Hells Angels üyesi Sonny Barger’ı Lenny “The Pimp” Janowitz rolünde dahil etmesi bunun en büyük göstergesidir. Bu motosiklet kulübü aynı zamanda “SAMCRO” olarak da bilinmektedir. Açılımı “Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Originals” şeklindedir. Dizide de pek çok kez bu adla anılmaktadır.

Diziyi izlemenin dışında başka işlerle uğraşırken de dizi müziklerini dinlemenizi tavsiye ederim. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.