“2018 yılında romanlara bütçe yok”

Edirne Roman Eğitim Gönüllüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turan Şallı yapmış olduğu yazılı açıklamada 2018 yılında romanlara bütçe ayrılmadığını belirtti.

“2018 yılında romanlara bütçe yok”

Edirne Roman Eğitim Gönüllüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turan Şallı yapmış olduğu yazılı açıklamada 2018 yılında romanlara bütçe ayrılmadığını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Aralık 2017 Pazartesi 10:34
“2018 yılında  romanlara  bütçe yok”

    Konuyla ilgili açıklama ise şöyle; "2018 yılı bütçe görüşmeleri mecliste görüşülmeye başlandı. İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Yeni bütçede Romanlara da pay ayrılması konusunda görüşlerini ifade etmek için kürsüye çıktı. Düşüncenin kabul görüp görmeyeceği hükümetin takdirine kalmıştır. Bizim asla kabul etmeyeceğimiz ve unutmayacağımız bir olaya şahit olduk. Oturumu yöneten meclis başkan vekili Ahmet Aydın'ın,  Özcan Purçu'ya  yönelik takınmış olduğu ciddiyetsiz, samimiyetsiz, alaycı tavrıdır. Milletvekili Özcan Purçu, konuşmasında Avrupa' da yaşayan Romanlara yönelik bütçeler verildiğinden söz etti. Doğrudur. Ancak, genel olarak azınlık statüsündedirler. Bizim böyle bir sorunumuz. Yok. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Romanlar, aynı sosyal kaderi yaşamaktadır. Nispeten ülkemizde de durum aynıdır. Türkiye topraklarında yaşayan Romanlar, ülkesine Türklük bağı ile bağlıdır. Var olan sorunların çözümü konusunda farklı sosyal politikaların yürütülmesi gerekir. Roman Açılımı, Romanların sosyal sorunlarının çözümü için yapılmışsa, Roman Stratejik Eylem Planı 2016 Jokerbet yılında Resmi Gazetede yayımlanmışsa, bütçesi olmadan yaşama geçmesi mümkün olamayacaktır. Sosyal devlet anlayışı içinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlar ırk, dil, din, mezhep farkı gözetmeksizin  belli olanaklardan  yararlanıyor. Buna bu yönden bakıldığında farklı bir çalışmanın yürütülemeyeceği gerçeği çıkıyor. Romanlara pozitif ayrımcılık yapılacağını hükümetin içinde bulunan çok sayıda siyasetçi dillendirdi. 
Eylem planı var…Valinin, kaymakamın haberi yok! Bu nasıl bir iştir !.. Sorunların aşılması için para tamamen AB'nin olan  “SİROMA” projesi yürütüldü. Siyasi taraf olan çok sayıda Roman dernek başkanı sosyal arabulucu olarak ücretli çalıştı. 
Romanlara yönelik AB. destekli sorun çözmeye çalışıyoruz. İnsan ister istemez farklı görüşlere kapılıyor. Suriyelilere yardım edilmesin demiyoruz. Ancak, Suriyelilere 30 milyar dolar para harcandı deniliyor. Romanlar olarak ülkemizin kiracıları değiliz. Kiracı muamelesi görmek istemiyoruz. Bütçeden pay istiyoruz. Kimse Romanlar bizim birinci sınıf vatandaşımız demesin! Meclis başkanvekili Ahmet Aydın'ın Roman sosyal sorunlarına insani ve vicdanı bakmayan küçümseyici, alaycı tavrı,tam bir samimiyetsizlik örneğidir.  Milletvekili Özcan Purçu'nun meclis kürsünden ifade ettiği Romanlara yönelik bütçe talebinin arkasındayız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.