7 MİLYON TL YARDIM YAPILDI

Edirne'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 2017 yılı içerisinde yaptığı sosyal yardımlar değerlendirildi. Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne genelinde 9 ilçe vakıfları toplam 32 bin 177 kişiye 7 milyon 64 bin 330 lira yardımda bulunulduğunu ifade etti.

7 MİLYON TL YARDIM YAPILDI

Edirne'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 2017 yılı içerisinde yaptığı sosyal yardımlar değerlendirildi. Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne genelinde 9 ilçe vakıfları toplam 32 bin 177 kişiye 7 milyon 64 bin 330 lira yardımda bulunulduğunu ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Ocak 2018 Cuma 10:13
7 MİLYON TL YARDIM YAPILDI

    Vakıf Müdürü Hicran Bali'nin, vakfın faaliyetlerinin sunumunu yaptığı toplantıda, Edirne Valisi Günay Özdemir çeşitli alanlarda birçok kişiye yardımda bulunulduğunu söyledi.
    “EDİRNE MERKEZDE, 3 BİN 997 KİŞİYE ULAŞILDI”
    Edirne Vali Günay Özdemir, Edirne Merkez'de kömür yardımları hariç 3 bin 997 kişiye 1 milyon 291 bin lira yardım yapıldığını belirterek, “Vakfımız toplumumuzun sosyal, ekonomik, kültürel anlamdaki her türlü ihtiyaçlarını gidermek anlamında faaliyetleri yapmakta, bu faaliyetlere ekonomik destek vermektedir. 3 bin 250 aileye kömür yardımı yapıldı. Kömür yardımı hariç toplamda 3 bin 997 aile ve kişiye 1 milyon 291 bin 270,46 Lira yardım yapıldı. Amacımız insanlarımızın, gençliğimizin kalifiye olarak yetişmesi ve iş imkanlarına kavuşması için yardımlarımız da var. Ayrıca şartlı eğitim, şartlı sağlık, şartlı gebelik, eşi vefat eden kadınlara nakit, öksüz-yetim, muhtaç asker ailesi, muhtaç asker çocuğu yardımları, yaşlılık, engelli, engelli yakını aylığı gibi şartlı bağışlarımız da var 4 bin 784 kişiye 8 milyon 523 bin 224 Lira bu şekilde yardımı yaptık. 2018 yılında da yardımlarımızı yapmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.     
    “SOKAKTA OLAN KİŞİLERİN BAKIMLARINI YAPIYORUZ”
    Vali Özdemir, sokakta yaşayan kişilerin bakımlarının da yapıldığını söyleyerek, “Ayrıca sokakta üşüyen, sokakta olan ve bildiğimiz bir kişi yok. Kömür yardımı ve barınmayla ilgili yardımları yapıyoruz. Hatta Casinoslot bayramlarda zaman zaman sokakta olan kişilerin bakımlarını yaptırıyoruz. Hamama götürüp temizlenmelerini ve giyinmelerini sağlıyoruz. Hiç olmazsa bu vatandaşlarımızın da daha sağlıklı daha hijyen şekilde toplum içinde yaşamalarını çalışıyoruz. Kurban Bayramı öncesi 15 kişiyi hamama ve berbere götürdük. Bayramı yaşasınlar, hissetsinler istedik. Zaman zaman bu şekilde ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Yardımlarımızın temel amacı, toplumumuzda dezavantajlı kesimlerin bir an önce kendi geçimlerini temin edebilecek, kendi ayaklarının üzerinde durabilecek hale getirmek. Toplumda her türlü ihtiyacı olan insanlara da yine biz her zaman yardımlarımızı yapıyoruz. Vakıf üyelerimiz, muhtarlarımız bu konuda duyarlılar. Vatandaşımızdan duyarlılık konusunda biraz daha hassasiyet bekliyoruz. Özellikle bu kış döneminde dün Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi eğer bizim ulaşamadığımız kişiler varsa bize bir şekilde ulaştırılmasını, dışarıda soğukta olan kimse varsa biz ulaşamadıysak halkımızın desteklerini bekliyoruz. Şu anda 150 kadınımıza istihdam sağlandı. 600'e yakın kadınımıza kurs verdik 150'sine istihdam sağlanmış oldu.” ifadelerini kullandı. 
    “EDİRNE GENELİNDE 32 BİN KİŞİYE ULAŞILDI”
    Edirne genelinde ise toplam 32 bin 177 kişiye ulaşıldığını ifade eden Vali Özdemir, “Edirne genelinde 9 ilçe vakıfları toplam 32 bin 177 kişiye 7 milyon 64 bin 330 Lira yardımda bulunuldu. Edirne olarak yine şartlı bağışlar ve diğer bu tür yardımlarımız da 45 milyon 97 bin 185 Lira yardım yapmışız. 52 -53 milyon Lira civarında Edirne vakıflarımız sosyal amaçlı yardımlar yapmış.” dedi.
    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.