AKGÜN'DEN TMO'YA REST

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, çiftçinin merakla beklediği Buğday alım fiyatının ton başına 940 Lira olarak açıklanmasına ve TMO'nun randevu sistemine tepki gösterdi.

AKGÜN'DEN TMO'YA REST

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, çiftçinin merakla beklediği Buğday alım fiyatının ton başına 940 Lira olarak açıklanmasına ve TMO'nun randevu sistemine tepki gösterdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Temmuz 2017 Cuma 09:55
AKGÜN'DEN TMO'YA REST

    Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, buğday alım fiyatının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından ton başına 940 lira olarak açıklanmasına tepki gösterdi. Bu fiyatın rezalet olduğunu söyleyen Akgün, Trakya çiftçisini bitmiş olarak gördüğünü dile getirdi. Akgün ayrıca randevu sistemine de tepki göstererek; '' Önümüzdeki günlerde ben bütün çiftçilerimi römorklarını doldurarak TMO'ya buğdayı teslim etmeye davet ediyorum. Ey TMO! Yok öyle randevu falan. Sen ben oraya gittiğimde malımı almak mecburiyetindesin.'' dedi.
    ''BU FİYAT, NEREDEN BAKARSAN BAK REZALET!''
    Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, açıklanan buğday alım fiyatının rezalet olduğunu belirterek; “Bu fiyat nasıl baksan rezalet, nereden bakarsan rezalet. Gerçekten büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Dün geç saatlerde açıklanan buğday fiyatıyla bugün özellikle Trakya'daki borsalarda buğday yerle bir durumda. İnanın içim yanıyor. Şu anda Edirne ve Trakya çiftçisini ben artık bitmiş olarak görüyorum. Mutlaka ve mutlaka bir şeyler yapılması gerektiğine inanıyorum. Bir şeyler yapmamız lazım.''dedi.
    ''BU FİYATLARLA HİÇBİR ÇİFTÇİ BORCUNU ÖDEYEMEZ''
    Biz buğdayda adalet istiyoruz, biz buğdaya demokrasi istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bonus veren bahis siteleri Borsa bugünkü gibi devam ederse bu çiftçinin eline hiçbir Betpapel şey geçemeyecektir. Ben Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı olarak bu çiftçi için her şeyi göze alacağım. Hiçbir çiftçi yanımda olmasa da ben onlar adına bir şeyler yapmaya hazırım. Bu şekilde tarım politikası Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiştir. Hatta ve hatta dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. “Bu ne anlama geliyor? Bu toprakları büyük sermayeye teslim et demektir. Bu fiyatlarla hiçbir çiftçi borcunu ödeyemez ve icralık olur. Zaten o durumdayız. Dün açıklanan fiyat bizim bittiğimizin göstergesi olmuştur.” ifadelerini kullandı. 
    ''TMO, MALIMI ALMAK ZORUNDASIN''
    Tüm çiftçileri ürünlerini alarak TMO'ya davet eden Akgün; “Önümüzdeki günlerde ben bütün çiftçilerimi römorklarını doldurarak TMO'ya buğdayı teslim etmeye davet ediyorum. Ey TMO! Yok öyle randevu falan. Sen ben oraya gittiğimde malımı almak mecburiyetindesin. Bu artık bizim son şansımızdır. Ofise, Erbakan'ın zamanındaki gibi, Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit'in zamanındaki gibi Türk çiftçisinin babası Demirel'in zamanındaki gibi orada traktörlerimize römorklarımızı takarak sıraya gireceğiz. Hadi bakalım TMO benim malımı almasın.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.