"Belgeli esnafları tercih edelim”

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin İnağ, vatandaşı kayıt dışı işlem yapan çilingirlere karşı uyardı.

"Belgeli esnafları tercih edelim”

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin İnağ, vatandaşı kayıt dışı işlem yapan çilingirlere karşı uyardı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Şubat 2018 Cuma 10:33
"Belgeli esnafları  tercih edelim”

    Türkiye'nin dört bir yanında da Edirne'de de çilingirlik mesleğinde vatandaşların gerçek çilingir esnafını seçmelerini söyleyen ve bunlara dikkat edilmesinin gerekli olduğunu dile getiren Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin İnağ, vatandaşlara evlerini çilingirlere teslim etmemelerini söyledi.
“ÇİLİNGİR BİLE OLSA RUHSATLI OLACAK !”
Çilingir bile olsa belgeli ve ruhsat işlemli kişilerin tercih edilmesi gerektiğini dile getiren Başkan İnağ şunları dile getirdi "Bu olayın hem ekonomimize hem cebimize zararı var. Kayıt dışı hiç bir işlem yok. Yazılı ve görsel basında gündemi görmekteyiz. Gündemde peynir var, peynire sahte ürünler katıldığına dair haberler var. Tüketicimizin bazı şeylere çok dikkat etmesi lazım. Çorbayı çorbacıdan iç, alış verişini yerel bakkaldan yap. Gidip merdiven altı ürün kullanma. 
Karşı tarafa bakacaksın belgesi var mı, maliye, belediye tarafından verilen ruhsatları var mı? O tür esnafların seçilmesi bizim her zaman söylediğimiz bir tavsiye. Bu merdiven altı denilen kayıt dışı işleri, sahte, eksik ürünleri önler, paranızın karşılığını alırsınız. 
Çilingirde de evinizin kapısını teslim ettiğiniz bir olay. Karşınızda sahte bir insanla muhattap olabilirsiniz, günümüz dünyasında sahte yüzlerce olay yaşanıyor. Öyle bir adama rastlarsınız ki kapınızı ona emanet ederseniz, 3 gün, 5 gün sonra evinizin boşaltıldığını görürsünüz. Bunlar basit olay değil. Bunlara kanmamak lazım. Ruhsatlı, belgeli, bildiğiniz, güvendiğiniz esnafa yaptırmanız lazım bu işleri. 
    TESK Başkanı Bendevi Bey'de zaman zaman bunlara parmak basıyor veya 81 ilden bu talepler gidiyor. Oda bunları dile getirmeye çalışıyor. Aldığınız üründen, evinize çağıracağınız demirci dahi olsa profesyonel yardım lazım. Profesyonel değilse arıza çıkacaktır." 
“VATANDAŞLAR DOĞRU ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPARSA VERGİ DOĞRU YERE GİDER”
Ülke aldığı vergilerle ayakta kalıyor. Vatandaştan da aldığı vergilerle  talepleri yerine getirmeye çalışıyor. Vatandaş diyor ki; elektrik ucuz olsun, yol yap, kaldırım yap, köprü yap, şöyle olsun, böyle olsun. Eğer doğru esnaftan alışveriş yapılırsa vergi doğru yere gider. Ama merdiven altı tabir edilen kayıt dışı kişilerden alışveriş yapılırsa vergi doğru yere gitmez. 
    Bu kez de ülkede talepler yerine getirilemez. Bu belediyemizde de böyle, hükümet nezdinde de böyle. Vergi vermek kutsaldır diye boşuna dememişler. Kutsallığı burada. Vergimizi vereceğiz, ondan hiç bir zaman kaçınmayacağız ki talepler yerine gelsin, önümüz açılsın. Vatandaş hep istiyor, istekler bitmiyor. Herkes istiyorsa devletten bir şeyler, o zaman vergini vereceksin, suyunu ödeyeceksin illegal bahis sonra talep edeceksin. 
    Bizim aldığımız rakamlara göre Edirne'de çoğu vergi ödeniyor. Ama ödemeyenlerde ödediği zaman şehir, ülke vatandaşın isteklerini karşılar. O yüzden sahte belgesiz şahıslara değil, vergisini veren, belgeli esnafları tercih edelim" şeklinde belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.