CAMİ VE CİĞER YETMEZ!

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıda 2018 yılı turizm sezonu değerlendirildi. Toplantıya katılan turizmciler Edirne turizmine sadece ciğer ve camilerin yetmediğini alternatif turizm kaynakları bulunması gerektiğini dile getirdiler.

CAMİ VE CİĞER YETMEZ!

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıda 2018 yılı turizm sezonu değerlendirildi. Toplantıya katılan turizmciler Edirne turizmine sadece ciğer ve camilerin yetmediğini alternatif turizm kaynakları bulunması gerektiğini dile getirdiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Ekim 2017 Cumartesi 05:00
CAMİ VE CİĞER YETMEZ!

    2018 Yılı Turizm Değerlendirme Toplantısı'na Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmet Açıkgöz ve Edirne'de otel ve pansiyonu bulunan yöneticiler katıldı
SADECE CAMİ VE CİĞERLE OLMAZ!
Toplantıda gelecek yıl Edirne'ye daha çok turistin gelmesi için yapılması gerekenler gündeme taşındı.  Toplantıda söz alan otel sahipleri Edirne turizminin sadece camiler ve ciğer ile sınırlandırılmaması gerektiğini,  gelen turistlerin Edirne'de birkaç gün konaklaması konusunda çalışmaların yapılması konusuna değindiler.
 Kapıkule'den yurt içine bir yılda gelen 60 bin araçtan ancak yüzde birinin Edirne'ye geldiğini bu sayının artması için çalışmalar yapılması konusunu gündeme taşıdılar. Toplantıda Winxbet yapılan konuşmalarda Edirne'de turizm gelişmesi için Kaleiçi'ndeki tarihi evlerin restore edilmesinin önemine de değinildi.
    EDİRNE, BALKANLARIN SAĞLIK MERKEZİ OLABİLİR!
    ETSO Başkanı Zıpkınkurt, ETSO olarak Edirne'nin tanıtımı konusuna ağırlık verdiklerini ve turizm konusunda çeşitli kesimde anket yapacaklarını söyledi. Toplantıda söz alan konuşmacılar başka bölgelerde turizm konusuna devletin büyük desteği olduğunu,  Edirne'de bu imkanların bulunmadığından yakındılar. Konuşmalarda sağlık turizminin Edirne ekonomisine büyük katkısı olacağı, yaşlı nüfusun artmasıyla bu konuda ihtiyaçların artacağı Edirne'nin Balkanlar düzeyinde sağlık turizm merkezi olabileceği gündeme taşındı. Otel yöneticileri Edirne'de yapılan etkinliklerin sayısının artırılmasını özellikle Kakava şenliklerinin farklı programlarla halkın ilgisine sunulması gereğini belirttiler.  Konuşmacılar turistlerin Edirne'de konaklaması konusuna çözüm getirilmesi gerektiğini bu konuda vizyon eksikliğinin olduğunu söylediler. 
    Otel yöneticileri,  kentsel dönüşümün aslında Kaleiçi'nden başlanması görüşünü dile getirdi. Edirne'nin en önemli sorununun otopark sorunu olduğunu,  buna çözüm bulunması gereğini vurguladılar.  Yapılan önerilerde bu tür istişare toplantılarının daha sık yapılması önerisinde de bulunuldu.

Son Güncelleme: 27.10.2017 19:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.