ÇELTİĞİN MALİYETİ, 1 LİRA 76 KURUŞ

Çeltik üreticisi için 4 kurum ortaklaşa maliyet raporu hazırladı. Hazırlanan rapora göre, çeltik verimi dekar başına 750 kilogram olursa, bir kilogram çeltiğin üreticiye maliyeti 1 lira 76 kuruş olacak.

ÇELTİĞİN MALİYETİ, 1 LİRA 76 KURUŞ

Çeltik üreticisi için 4 kurum ortaklaşa maliyet raporu hazırladı. Hazırlanan rapora göre, çeltik verimi dekar başına 750 kilogram olursa, bir kilogram çeltiğin üreticiye maliyeti 1 lira 76 kuruş olacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ağustos 2017 Perşembe 10:21
ÇELTİĞİN MALİYETİ,  1 LİRA 76 KURUŞ

    İpsala Çeltik Üreticileri Birliği, İpsala Ticaret Borsası, İpsala Ziraat Odası ve Hamzadere Sulama Birliği'nin ortaklaşa hazırladığı rapor, Edirne Zirai Araştırma Enstitüsü'nün hazırladığı raporla beraber TMO Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek. Raporlar değerlendirildikten sonra, çeltik taban fiyatında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son sözü söyleyecek.  
    ''MALİYET 1 LİRA 76 KURUŞ ÇIKTI''
    İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar, yaptıkları hesaptan sonra kilogram başına çeltiğin üreticiye maliyetinin 1 lira 76 kuruş gibi ciddi bir rakam çıktığını söyleyerek, “Bir dekar çeltiğin üretim maliyeti, bin 319 TL çıktı. Cratosslot Bir dönümden ortalama 750 kilogram çeltik verimi bekliyoruz. Bu hesaptan yola çıkarsak üreticiye kilogram başına 1 lira 76 kuruş gibi ciddi bir maliyet çıktı. TMO Genel Müdürlüğü bizden Zirai Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa bir maliyet raporu hazırlamamızı istedi. Biz raporu gerekli yerlere ulaştırdık. Bizim hazırladığımız maliyet gerekli yerlerde aynı çıkarsa Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, bin 760 TL'nin üzerine kar payı koyarak fiyat açıklayacak. Dekar başına verim 800 kilogram olursa maliyet düşer,  dekar başına verim 650 kilogramda kalırsa maliyet artar. Bakanlık bu raporu inceleyecek ve üreticinin ayakta kalması için belli bir fiyat açıklayacak. Bu yıl çeltiklerin bölgede gidişatı güzel. Biz bölge ortalamasının dekar başına 750 kilogram çeltik verimi olacağını düşünüyoruz. Bölgemizde baldo pirinç yok. Baldoda bu kadar verim olmaz. Trakya'da genelde orta tane çeşidi ekilir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.