EDİRNE İHRACATI, YÜZDE 30 ARTTI

Şahinler Holding'in Edirne'de 3 bin kişiye istihdam sağlayan Modavizyon Fabrikası, 2017 yılında ihracatını yüzde 30 arttırdı.

EDİRNE İHRACATI, YÜZDE 30 ARTTI

Şahinler Holding'in Edirne'de 3 bin kişiye istihdam sağlayan Modavizyon Fabrikası, 2017 yılında ihracatını yüzde 30 arttırdı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ocak 2018 Çarşamba 10:07
EDİRNE İHRACATI, YÜZDE 30 ARTTI

Edirne Modavizyon Fabrikasında düzenlenen basın toplantısına Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt,  EDSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Açıkgöz katıldı. Toplantıda söz alan Kemal Şahin, Türkiye'de tutunmakta zorlanan konfeksiyon sektöründe büyümeye ve Trakya'da yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti
Kemal Şahin: “ Modavizyon Grubu; Edirne, Havsa, ASB ve Ergene'deki fabrikalarıyla 100 Milyon doları aşan ihracat yaptı. ZARA, Bestseller, River Island, Marks&Spencer, Next ve Hummel gibi dünyaca ünlü büyük markalar için ürettiğimiz ürünleri, dünyanın 88 farklı ülkesine gönderiyoruz. Made in Turkey damgasıyla moda ürünlerimizin dünyanın dört bir tarafına gidiyor olması bizim için muazzam bir gurur kaynağı. “ dedi. 
KEMAL ŞAHİN: EDİRNE'DE VE HAVSA'DA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİ
    Geçtiğimiz yıl Havsa'da açılan yeni üretim tesisiyle birlikte  500 kişiye daha istihdam sağladıklarını söyleyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti:  “2016 ve 2017 yıllarında yaşanan yoğun terör olayları sebebiyle; müşterilerimizin Türkiye'ye gelmede ve sipariş vermede ciddi endişeleri oluştu. Bu sebeple 2016 yılında küçülmeye gittik. 2017 yılında ise  tekrar büyüme atağına geçtik.  2018 yılında da müşterilerimizin yoğun ilgisi devam ediyor ve yüklü siparişler alıyoruz. Havsa'da üretime geçen örgü ünitesiyle birlikte Edirne'de en az 500 kişiye daha istihdam imkanı yaratacağız. “ dedi.
Kemal Şahin Edirne'de imalat sanayinde çalışanların % 30'unun yani her üç çalışandan birinin  Edirne Modavizyon Fabrikalarında istihdam edildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bu tesislerde çalışan kişilerin ailelerini de düşünürsek, Modavizyon yaklaşık 20 bin kişi için geçim kapısı konumunda bulunmaktadır. Edirne ekonomisi için ciddi öneme sahip olan Modavizyon şimdi olduğu gibi gelecekte de gençlere iş imkanı sağlayıp, geliştirecektir. Biz bütün yöneticilerimizi kendimiz yetiştiriyoruz.  Dolayısıyla bugün olduğu gibi gelecekte de;
    Edirne'de yetişen ve büyük bir motivasyonla çalışan yöneticilerimiz sayesinde moda ürünleri dünyayla buluşturmaya devam edeceğiz.”
MODAVİZYON GRUBU 3000 KADIN ÇALIŞANIYLA KADIN İSTİHDAMINDA TÜRKİYE'DE İLK 10 FİRMA ARASINDA
    Kadınların Türkiye'de  %40 oranıyla işgücüne en çok katıldığı ilin Edirne olduğunu söyleyen Şahin, “Modavizyon; 3000 kadın çalışanıyla, ülkemizdeki dev kuruluşları geride bırakarak kadın istihdamında ilk 10 firma içine girdi.” dedi.
    Şahinler Holding olarak dünya genelinde 50 Milyon insanı giydirdiklerini  söyleyen Şahin: “Farklı ülkelerdeki şirketlerimizde 50 farklı ulustan doğrudan 10.000'in üzerinde çalışanımız bulunmaktadır. Bugün itibariyle Avrupa Serbest Bölgesi'ndeki yatırımcılarımızla birlikte sadece Trakya'da 8000'e yakın kişiye istihdam imkanı yaratıyoruz. 
KEMAL ŞAHİN: ALDIKLARI HİZMETTEN MEMNUNLAR VE SİZE GÜVENİYORLARSA; MÜŞTERİLER TÜM OLUMSUZLUKLAR RAĞMEN SİZİ TERK ETMİYOR.
    Avrupa Serbest Bölgesi'ndeki arsaların %95'ini sattıklarını söyleyen Şahin: “ Son yıllarda ülkemizde, yakın coğrafyamızda ve dünyadaki siyasi ve ekonomik dalgalanmalar sebebiyle Türkiye yabancı yatırımcı çekmede zorlanıyor. Ama tüm olumsuzluklara rağmen ASB içindeki firmalar büyümeye devam ediyor. Bu da gösteriyor ki, eğer aldıkları hizmetten memnunlarsa ve size güveniyorlarsa müşteriler tüm olumsuzluklara rağmen sizi terk etmiyor. Turizm sektöründe  de aynı şeyi yaşıyoruz. Club Mega Saray'ın %70'i repeat çoğunluğu Alman ve Ruslardan oluşan müşteri kitlesi; ne olursa olsun tatil için otelimize geliyor. Geçen sene, 2016'ya göre  sektörde bir iyileşme vardı. Mayıs 2017'den itibaren %100 dolulukla sezonu kapattık. Rusya krizi çözüldükten sonra satışlarımızda ciddi iyileşme oldu.  Bu sene Alman pazarında ciddi bir sıçrama bekliyoruz. Şu ana kadar bize gelen ön rezervasyonlarda %70 artış var. Turizm sektöründe büyüme hedeflerimiz devam ediyor. Önümüzde çıkan yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz. “ dedi.
    WESTSİDE İSTANBUL'DA YAŞAM BAŞLADI
İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirdikleri Westside İstanbul'da yaşamın başladığını söyleyen Şahin: “Satışlar %80'i buldu. Projemiz;  Beylikdüzü'nün en merkezi konumunda yer alması, etrafını çevreleyen korusu, mimarisi ve inşaat kalitesi ile İstanbul'un batı yakasının en değerlisi. Önümüzdeki yıl İstanbul Büyükçekmece gölü sırtlarında deniz ve göl manzaralı yeni bir villa projesi hayata geçireceğiz. Şuan mimari konsept çalışmaları devam ediyor.” dedi.  
TÜRKİYE'DE KONUT VE TİCARİ GAYRİMENKUL ALMANIN TAM ZAMANI 
Türkiye'de, özellikle de İstanbul'da çok yoğun konut ve ticari gayrimenkul stoku olduğunu söyleyen Şahin: “TL'nin de değer kaybetmesi nedeniyle; gayrimenkuller Euro bazında geçtiğimiz 2 yıl öncesine göre % 40 civarında ucuzladı. Bu sebeple yabancılar ve yurtdışındaki Türkler için Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapmanın tam zamanı. Biz de Avrupa'yı yakından tanıyan ve orada en çok bilinen, güvenilir bir grup olarak; bu dönemde Avrupa'daki Türkleri kaliteli ve güvenilir projelerinden ev sahibi yapmayı amaçlayan Turhaus'u kurduk. Almanya ve Türkiye arasında güvenilir emlak danışmanlığı ve proje geliştirme hizmetleri veren Turhaus ile Almanya piyasasına hızlı bir giriş yaptık. Değişik organizasyonlarla pazarda yoğun faaliyetlere başladık. İlk projemiz Westside İstanbul büyük ilgi görüyor. Şahinler Holding gibi güvenilir bir kuruma Avrupa'daki vatandaşlarımızın tepkisi son derece olumlu. Gayrimenkul sektöründe de büyümeye devam edeceğiz.” dedi. 
    MODAVİZYON GENEL MÜDÜRÜ TURGUT BAKIR: YILLIK 100 MİLYON DOLAR İHRACAT YAPIYORUZ
    Modavizyon Genel Müdürü Turgut Bakır ise yaptığı konuşmada, Modavizyon Grubu'nun 2017 yılında 100 Milyon Dolarlık ihracat rakamına ulaşmasında duydukları mutluluğu dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:  “1994 yılında 100 kişi ile Edirne'de üretime başlayan Modavizyon Tekstil,  Edirne, Havsa, Ergene ve Avrupa Serbest Bölgesi'nde kurulu konfeksiyon tesislerinde, bugün 4000 kişi ile üretim yapmaktadır.  Edirne'de örnek bir üretim tesisiyiz. Üstün eğitim ve teknik beceriye sahip personelimizin, kaliteyi kendine ilke edinmesi sonucu, ürünlerimiz dünyaca ünlü büyük markaların öncelikli tercihi haline gelmiştir.” dedi
    Turgut Bakır; İspanyol Moda devi Zara'nın en büyük tedarikçisi olan Modavizyon'un; Zara'nın bazı erkek takım elbise modellerinde; tüm dünyadaki üretimlerinin %100'üne yakınını Edirne'deki tesislerinde ürettiklerini söyledi.  Zara ile geçtiğimiz yıl, sürdürülebilir işbirliğini güçlendiren bir çalışmayı da tamamladıklarını söyleyen Modavizyon Genel Müdürü Turgut Bakır; Zara'nın dünyada ilk olarak Modavizyon ile yaptığı; müşteri, çalışan ve üreticinin topyekun verimliliğini artıran çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Turgut Bakır sözlerine şöyle devam etti: “ Bu işbirliği, müşterilerimizle ilişkilerimizi geliştirdiği gibi; verimliliğimizi artıran ve çalışanları motive eden bir unsur olup, gelecekte de başarı serüvenimizi sürdürmemizi sağlayacaktır. “ dedi.
    Toplantıda söz alan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt Modavizyon'un Edirne'nin gözbebeği olduğunu belirterek; “ Bu fabrika en çok kadın işçi çalıştırıyor. Kemal Beyin bölgemize katkısı büyük Biz tüm yöneticilerle birlikte ortak akıl oluşturduk böylece yatırımcıların önünü açmak istiyoruz. Dileğimiz Modavizyon'un Edirne'ye yatırım yapmasıdır” dedi         
    ETSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz konuşmasında Avrupa'da şirketlerin yaşlanıp el değiştirmeye başladığını kaydederek; “  bu şirketleri satın alacak girişimciler aranmaktadır. Bölgemiz ticaret ve hizmet sektöründe faaliyet var. Bölgemize yararlı projelerin hazırlanmasında bizlere yardımcı olunuz sizin bu yönde vizyonunuz daha geniş.  Bölgemiz yararına projelerin hazırlanmasından sizlerden destek bekliyoruz.” dedi.
    “KEMAL BEY FAHRİ HEMŞERİMİZ”
    Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptığı konuşmada, “ Ben işadamı değilim paradan anlamam yalnız kimin neyi başarabileceğini bilirim. Kemal bey ziyaretime geldiğinde kendisine ben sizden bir şey istemiyorum dedim. Ben sizin için ne yapabilirim dedim. Şahinler Holding bölgemize büyük yatırım yaptı. Ekonominin durgun olduğu bir zamanda %30 ihracatı arttırmak kolay değil. Şahinler Holding birçok sektörde başarılı burada çalışanlar işini severek yapıyor. Biz fazla arsası olan bir belediye değiliz. Bedava arsa veremiyoruz Kemal Beyin de böyle bir talebi yok.  Biz kendilerine bürokratik engellerin kaldırılması konusunda yardımcı olacağız. 
    Kemal Bey benim teklifimle 2014 yılında fahri hemşerimiz oldu. Kendisi hemşeriliğin gereğini yerine getiriyor. Biz kendisine gereken desteği vereceğiz. Edirne, dünyada en çok turist çeken il sıralamasında 68. sırada. Diğer illere bakıldığında Turizm açısından Edirne yerini koruyor. Büyük illerde turist sayısında gerileme yaşandı. Turizm için gelecek vadeden il Edirne. Edirne'ye teşvik Jojobet yok fakat Edirne halkının yapısı çağdaşlığı uzlaşmacı olması kadınlarımızın konfeksiyon sektöründe üstün başarıları  var. Firma Müdürü Turgut Beyin bu başarıda büyük katkısı var. Bu da başarının artmasını sağlıyor.” dedi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.