“EDİRNE'NİN TANITIMINA KATKI SAĞLIYORUZ”

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Emin İnağ, Edirne' de turizmin gelişmesi için esnaflara büyük görevler düştüğünü belirtti. Özellikle hijyen konusuna özen gösterilmesi gerektiğini ve esnafların bu konuda duyarlı olması uyarısında bulundu.

“EDİRNE'NİN TANITIMINA KATKI SAĞLIYORUZ”

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Emin İnağ, Edirne' de turizmin gelişmesi için esnaflara büyük görevler düştüğünü belirtti. Özellikle hijyen konusuna özen gösterilmesi gerektiğini ve esnafların bu konuda duyarlı olması uyarısında bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Aralık 2017 Cumartesi 05:00
“EDİRNE'NİN TANITIMINA   KATKI SAĞLIYORUZ”

    Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin İnağ, esnafların  ülke ekonomisinin ana öğesini oluşturduğunu belirterek şunları kaydetti;   “ Yeni yıla yaklaşıyoruz, acı ve tatlı anılarıyla bir yılımız daha geride kalıyor. Onun için ulus ve yöresel esnaflarımıza yeni yılda huzurlu ve  bol kazançlı  bir yol diliyorum.  Edirne bir turizm kentidir. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Biz kurumlar olarak, üzerimize düşen tanıtım  ve benzeri  tüm etkinliklerin içinde yer alacağız. Bunu kendimize vazife kabul ediyoruz. 
    Yasaların bize sağladığı imkanlarla fuarlara ve diğer etkinliklere katılacağız. Bu etkinlikleri kim organize ediyorsa, oralarda yer alıp kentimizi tanıtma görevimizi yerine getireceğiz. Bunun için esnafları da bu etkinliklere yönlendirmeye çalışacağız.  Gittiğimiz yerlerde kentimizin tanıtımını sağlayan broşür ve benzeri materyalleri dağıtarak, kentimizi en geniş alanlarda tanıtmayı sürdüreceğiz.” dedi.
    FİYAT KONUSUNDA DUYARLI OLMALIYIZ
    Yeni yılda sektörlerde değişik olaylar olacağını belirten İnağ, “Özellikle gıda satışı yapan esnaf arkadaşlarımız kesinlikle sağlık bilgisi kurallarına uymalı. Bu konuda bir halk deyişi vardır. “ “kapımızın önünün temiz olması gerektiği” belirtilir. Biz bunu işyerlerimizin her yerinde sağlamakla yükümlüyüz. Müşteriler artık eskisi gibi değil, alternatifler çoğaldı. Para verip alışveriş yapan müşteri, onun karşılığını almak istiyor. Özellikle gıda ürünlerinde  sağlıklı olmasını, ortamın temiz ve düzenli olmasını bekliyor.
   Betxlarge  Bu sağlığımız açısından da çok önemli. Gıda ürünlerinin saklanmasından, sunumuna ve fiyat belirlemesine kadar dikkat etmek zorundayız.  Özellikle fiyat konusuna dikkat etmeliyiz. Bu, o kurumun ciddiyetini gösterir. Her an değişken fiyatlar biz esnaflara yakışmaz. Biz esnaflar olarak evimize ekmek götürmek için bir işyeri açmışsak, bu ekmeğin helal kazançla sağlanmış olmasına özen göstermeliyiz.
    Tüm meslek gruplarımızda fiyat konusunda ciddi davranmalıyız. Alışveriş için gelenler alacakları malın fiyatlarını bilmek zorunda. Satışlarımızda kar oranına özen göstermeliyiz. Kesinlikle haksız kazanç sağlama yoluna gitmemeliyiz.” dedi.
    EDİRNE İYİ YOLDA
    Son zamanlarda her ne kadar akaryakıt ürünlerine aşırı zam yapılmış olsa da Edirne esnafları iyi yolda olduğunu belirten İnağ, “ Akaryakıt zamları ve dövizin artması piyasayı olumsuz etkiliyor. Buna rağmen esnaflarımız müşterileri de dikkate alarak fiyatlarında zam yapmama gayreti içinde. Bu nereye kadar gidebilir? Bu durum esnaflarımızı zor durumda bırakıyor. Bu koşullarda; bağlı bulunduğumuz üst kurullar itiraz etmiş olsa da  sonuç alınamıyor.  Özellikle  akaryakıt konusunda üst kuruluşlar çaba gösterip, fiyatın indirilmesi konusunda gayret göstermeli. Bilindiği gibi mal alımlarında dövize gelen zamlar etkili oluyor. Bu her sektörü etkiliyor. Dövizde oynama olduğunda bunun etkisi piyasaya yansıyor. Buna merkezi hükümet çözüm getirirse piyasada istikrar sağlanır” şeklinde açıklamada bulundu.
    TURİSTLERE  DOSTÇA YAKLAŞILMALI
    Eve gelen misafire nasıl hürmetle yaklaşılırsa,  Edirne'ye gelen turistlere de aynı yaklaşımın gösterilmesi gerektiğini belirten  İnağ,    “Gelen misafirler bizim ekmek kapımız. Onlara dostça yaklaşmalıyız. Kentimizin bir turizm kenti olmasını istiyorsak buna dikkat etmeliyiz. Müşteriler bizim velinimetimizdir. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Oradan elde edeceğimiz kazançla bizler evlerimizi geçindiriyoruz. Bu helal  kazanç olduğu zaman çok daha değerli olacaktır” dedi.    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.