EKONOMİK BEKLENTİLER KONUŞULDU

81 ilde AK Parti tarafından düzenlenen Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu, Edirne'de de dün gerçekleştirildi. Çıkan sonuçların direkt olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletileceği toplantıların Edirne ayağına Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman da katılım gösterdi.

EKONOMİK BEKLENTİLER KONUŞULDU

81 ilde AK Parti tarafından düzenlenen Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu, Edirne'de de dün gerçekleştirildi. Çıkan sonuçların direkt olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletileceği toplantıların Edirne ayağına Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman da katılım gösterdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Ocak 2018 Perşembe 10:34
EKONOMİK BEKLENTİLER KONUŞULDU

    AK Parti tarafından 81 ilde düzenlenen Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu'nun Edirne toplantısı dün kentte bulunan bir tesiste gerçekleştirildi. Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman'ın da katılım gösterdiği toplantıda, teşkilatlar ile STK ve işadamları parti temsilcileriyle bir araya geldi. Çıkan sonuçların direkt Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletileceği toplantıda, katılımcılara Edirne'yle ilgili hükümet tarafından yapılan yatırımlar hakkında 5 soruluk ankette yapıldı. Toplantının moderatörlüğünü Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler yaptı. 
AKMEŞE: “İSTİKRAR VE DEVAMLILIK ÇOK ÖNEMLİ”
    Ak Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Beklentilerimiz ne? Kısa zamanda, uzun zamanda ne gibi ekonomik sorunları aşabiliriz veya ne gibi sorunları paylaşabiliriz hep beraber tartışacağız. Bildiğiniz gibi ekonomide istikrar ve kararlılık çok önemli. Biz de 15 seneden beri AK Parti iktidarı olarak bunu bildiğimiz için başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Milli gelirimizden, şu anki ekonomik durumumuza kadar çok iyi bildiğimiz için, aynı zamanda bir sürü operasyon olmasına rağmen ekonomimizde herhangi bir bozulma veya gerileme yok. Bunun için istikrar ve devamlılık çok önemli.” ifadelerini kullandı. 
SALMAN: “EKONOMİK GELİŞMELERİ YERELDE TESPİT ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”
    Ak Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Salman ise, “Uzun dönemdir iktidardayız ve bu toplantının amacı da iktidarda olduğumuz süreçte Türkiye'deki ekonomik istikrar ve büyümenin istenen seviyeye gelmiş olması, ekonomik verilerde sürekli karşılaştığımız ve bizi de çok mutlu eden bir gelişme. Biz bu mikro ve makro düzeydeki ekonomik gelişmeleri yerelde tespit etmeyi düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu projeyi gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.  
SALMAN: “3 AŞAMALI DEĞERLENDİRME YAPILACAK”
    Salman, şehirde 3 aşamalı bir değerlendirme yapılacağını söyleyerek,  “Toplantıda teşkilat, STK ve işadamları ile halk olmak üzere 3 aşamalı bir değerlendirme yapılacak. İldeki bu 3 aşamalı değerlendirme bittikten sonra biz Ankara'da Sayın Başkanımız Cevdet Yılmaz başkanlığında tekrar raporları ele alacağız ve Edirne'yle ilgili son çıkan raporu sayın vekilimizle değerlendirdikten sonra son halini direk Sayın Cumhurbaşkanımıza vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız için de bu çıkaracağımız rapor çok önemli. Çünkü kendilerinin vereceği talimat direk somutlaşarak ili ekonomik anlamda ilgilendiren sonuçlar olarak karşımıza çıkacak. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin yapmadığı çalışmayı ekonomik anlamda Türkiye'de başlattık. Bu veri aslında bir farklı aşamalarda da bize farklı fikirler veriyor. Burada yazılacak her bir kelime bizim için çok farklı göstergeler doğuruyor. Burada beyan edilen fikirler bazen Ak Parti'nin sosyal politikalarından tutun insan hakları ve özgürlüklerine kadar çok boyutlu veriler çıkarıyor. Önümüzdeki süreçteki yol haritamızı belirleyecek güzel konular da çıkıyor bu toplantılarda.” dedi.
    SALMAN: “AK PARTİ'NİN SAĞLIKLI POLİTİKALARDAN EDİNDİĞİ SONUÇLAR”    
    Salman, 2000'li yıllarda yaşanan devalüasyonu da hatırlatarak, “Başbakan'ın önüne daktilo atılmasıyla devalüasyonun olduğu 2000'li yılları hatırlarsanız biz bu kadar zorlu süreçlerden geçtik. Yurtiçi ve yurtdışında birçok kesimde AK Parti iktidardan düşsün diye uğraşıldı. Mesela 15 Temmuz'da yaşadığımız hain darbe teşebbüsü bile ülkenin yok olması için yapılan bir süreçti ama sürdürülebilir politikalarımızdan dolayı Yorkbet hala ekonomide çok sağlıklı ve istikrarlı bir gerçekleşme sağlanmakta. Bu da AK Parti'nin uzun süredir sağlıklı politikalarından edindiği sonuçlar.” şeklinde konuştu. 
    GENÇLER: “BU TOPLANTILAR BİR FIRSAT”
    Toplantıya Moderatörlük yapan Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler de, “2019 yılında yapılacak seçimlerde Türkiye'deki yönetim anlayışındaki farklılaşmanın daha dinamik olarak hayata geçirilmesi için bazı somut verilerek ihtiyaç duyuluyor. Dolayısıyla seçimlerde de özellikle şehirlerin beklentileri nelerdir, şehirlere damga vuracak olan yatırımlar ne olabilir. Bunlara yön verecek, ortaya koyabilecek olanlar da o şehrin hem parti teşkilatı, hem STK'ları ve dolayısıyla şehrin tüm katılımcılarıdır. Bu fikirlerin ortaya konulabilmesi için insanların her zaman eline fırsat geçemeyebilir. Ama bu şehir ekonomi beklentileri toplantıları bu kişilerin fikirlerini ortaya koyabilmesi ve yansıtılabilmesi açısından da bir fırsat olarak çıkmaktadır.” dedi.
    Konuşmaların sona ermesinden sonra forumun kalan kısmında teşkilat üyeleri ile STK ve işadamlarına 5 soruluk anket yapıldı. Ankette katılımcılara şu sorular yöneltildi: 
    “1- Hükümetin son 15 yılda şehrinizde gerçekleştirdiği ve sizi en çok memnun eden yatırımı veya projesi ne oldu?
    2- Şu anda şehrinizde devam eden ve hızlanması gerektiğini düşündüğünüz en önemli yatırım veya proje hangisidir?
    3- Önümüzdeki dönemde şehrinizde başlanmasını beklediğiniz, en önemli yatırım veya proje hangisidir?
    4- Şehrinizin ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleşmesinin önündeki en önemli engeller nelerdir?
    5- Şehrinizin önümüzdeki 10 yıllık sürede hangi proje veya projelerle cazibe merkezi haline gelmesini ya da öne çıkmasını istersiniz?”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.