Esnaf tatilden, şikayetçi

Uzun tatilden dolayı şehirlerin boşalıp vatandaşların deniz kenarlarına akın edeceğini ve bayram alışverişinin ikinci planda kalacağını düşünen esnaflar, 10 günlük bayram tatilinden mutlu değil.

Esnaf tatilden, şikayetçi

Uzun tatilden dolayı şehirlerin boşalıp vatandaşların deniz kenarlarına akın edeceğini ve bayram alışverişinin ikinci planda kalacağını düşünen esnaflar, 10 günlük bayram tatilinden mutlu değil.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Ağustos 2017 Perşembe 10:24
Esnaf tatilden, şikayetçi

    Bakanlar Kurulu tarafından Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarılmıştı. Bu gelişme, umudunu bayram alışverişine bağlayan esnafı mutsuz etti. Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, uzun tatilden dolayı vatandaşların deniz kenarlarına akın edeceklerini ve bayram alışverişinin ikinci planda kalacağını tahmin ettiklerini ifade etti. 
    ''BAYRAM ALIŞVERİŞİ İKİNCİ PLANDA KALIYOR''
    Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, uzun tatillerde insanların deniz kenarına akın ettiklerini ve bayram alışverişlerinin ikinci planda kaldığını belirterek, ''Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarıldı. 10 günlük tatil, daha önceki senelerde tecrübe ettiğimiz kadarıyla yaz sezonuna denk geldiğinde deniz kenarına uzak olan illerde esnafa yaramıyor. Çünkü uzun tatillerde şehirler boşalıyor, bayram alışverişi ikinci planda kalıyor. Bu uzun tatillerde insanlar şehirleri terk edip, tatil bölgelerine akın ediyor. Bayramın 2'nci ve 3'üncü günü şehri ziyarete gelenler de, şehri boşaltanların yerini doldurmadığı için çok fazla tatmin etmiyor. Burada belli sektörler hareketleniyor. Zaten yaz sezonu boyunca insanlar tatil planlarını gerçekleştirdiler. Beklenmedik bir şekilde şu anda bir 10 günlük tatil çıktı. Bizim tahminimize göre yazın son günleri, okullar açılmadan Vevobahis önce çocuklarımızla beraber deniz kenarına gidelim diye düşüneceklerdir. İnşallah bu tahminimizde yanılırız. Eğer bu 10 günlük tatil kış sezonuna denk gelmiş olsaydı, Edirne gibi tarihi eser bakımından zengin olan şehirlerde faydasını görecektik.'' dedi.
    ''DÜNYA ORTALAMASININ ÜZERİNDE TATİL YAPIYORUZ''
    Türkiye'de insanların dünya ortalaması üzerinde tatil yaptığını söyleyen Sanış, ''2017 yılı zaten ekonomik olarak çok iyi geçmiyor. Dünyada da beklenen bir ekonomik kriz var. Türkiye'de ekonomi çok iyi değil. Bizlere 10 günlük tatillerin geri dönüşleri artı 15-20 güne kadar çıkıyor. Herkesin 2 günlük tatilde bile yaşadığı pazartesi sendromunu, biz bayram dönüşlerinde çok uzun yaşıyoruz. Türkiye, dünya ortalamasının üzerinde tatil yapan bir ülke. 10 günlük tatiller bizim için çok fazla lüks. Bizim daha fazla çalışmamız, daha fazla istihdam yapmamız, daha fazla üretmemiz gerekiyor. Uzun tatiller, sadece turizm sektörüne bağlı olan otelleri etkiliyor. Kaldı ki otellerde de tam pansiyon konaklama var. Her şey dahil sisteminden dolayı o şehirdeki esnafta çok etkilenmiyor. Bunlar da bir çelişki. Türkiye ekonomisinde sadece yüzde 1-2'lik kesimi etkiliyor bu uzun tatiller. Önümüzdeki sene Ramazan ve Kurban Bayramı'nda bunlar göz önüne alınarak, böyle uzun tatillerin yapılmayacağını düşünüyoruz.'' şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.