ESNAFIN BEKLENTİSİ BOŞA ÇIKTI!

Okulların açılma dönemine umudunu bağlayan ve piyasaların hareketleneceğini düşünen esnafların beklentisi boşa çıktı.

ESNAFIN BEKLENTİSİ BOŞA ÇIKTI!

Okulların açılma dönemine umudunu bağlayan ve piyasaların hareketleneceğini düşünen esnafların beklentisi boşa çıktı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Eylül 2017 Perşembe 09:52
ESNAFIN  BEKLENTİSİ  BOŞA ÇIKTI!

    Okulların açılma dönemine umudunu bağlayan esnaflar beklediğini alamadı. Alipaşa Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, esnafın bayram tatilinin ardından okulların açılmasıyla piyasa hareketliliği konusunda bir beklenti içine girdiğini ancak piyasaların bu beklentinin altında kaldığını belirtti.
    “PİYASA, BEKLENTİNİN ALTINDA”
    Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, piyasaların beklentilerin altında hareket ettiğini söyleyerek, “10 günlük bayram tatiliyle sezon esnaf açısından kötü geçti. Ekonomide bazı çarklarla oynadığınız zaman geri dönüşü biraz zor oluyor. Bayram arkasında okulların açılmasıyla piyasalarda bir hareketlilik bekledik. Ama belli sektörlerde hareket var. Okula yeni başlayacak gruplarda  panduf ayakkabılarda bir kıpırtı var, kırtasiye alışverişlerinde bir kıpırtı var ve okul üniformaları satanlarda var. Piyasa biraz beklentinin altında. Havaların iyi Klasbahis gitmesinin bunun başlıca sebeplerinden biri olduğunu düşünüyorum. Çocukların ayaklarında bir önceki dönemden ya da yazdan kalma ayakkabılar var, kıyafetler de aynı şekilde.” dedi.
    “10 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ, BÜTÜN ÇARKLARI YERİNDEN OYNATTI”
    Sanış, 10 günlük bayram tatilinin ekonomide çarkları yerinden oynattığını belirterek, “Havaların değişmesiyle birlikte bir hareket olacağını düşünüyorum. Mevsim geçişlerinde her zaman için bu olur. Esnafın en büyük beklentisi umuttur. Umut bittiği gün, ticarette biter. Her gün yeni bir gelecek umuduyla hareket etmek zorundayız. Güzel bir yaz sezonu geçiriyorduk. Gurbetçilerle beraber baya ekonomi yolunda gitmişti. Bu 10 günlük tatil bütün çarkları yerinden oynattı. İnsanlar malum tatile gittiler. Ekstadan gelen bir tatil bütçede açık verdi. Arkasında gelen okul telaşı da aynı şekilde. Piyasalar biraz beklentinin altında hareket ediyor. Kış sezonu esnaf için sıkıntılı geçiyor zaten. Çünkü giderler artıyor, kış sezonunda fazla turist gelmiyor, Edirne turizme dayalı bir ekonomiye sahip. Buradaki yerleşik düzene kalıyorsunuz. Bu da Edirne'de çarkların dönmesini zorlaştırıyor.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.