FİYAT ÇOK, TALEP YOK

Hamsi fiyatları, balıkçı tezgahlarında 25 liraya çıktı, vatandaşın geçen yıla göre hamsiye talebi azaldı.

FİYAT ÇOK, TALEP YOK

Hamsi fiyatları, balıkçı tezgahlarında 25 liraya çıktı, vatandaşın geçen yıla göre hamsiye talebi azaldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Aralık 2017 Perşembe 10:11
FİYAT ÇOK, TALEP YOK

    Balık Pazarı esnaflarından Hamza Köksoy, geçen yıla göre hamsi fiyatları çok arttığı için bu yıl hamsiye talebin az olduğunu ifade etti. Fiyatların düşmesini istediklerini belirten Köksoy, geçen yıl hamsinin kilosunu 10 liradan sattıklarını söyledi. 
    “FİYATTAN DOLAYI TALEP YOK”
Geçen yıl hamsinin kilosunun 10 lira olduğunu hatırlatan Köksoy, bu yıl fiyatın yüksek olmasından dolayı talebin azaldığını söyleyerek, “Havalar soğudu ama hamsi yine de az. Fiyatlar yüksek. Biz hamsinin fiyatlarının düşmesini Neyine istiyoruz. Kilosu 5 liraya düşsün, Sürümden kazanalım istiyoruz. Balıkları, İstanbul Hadımköy Balık Hali'nden alıyoruz. Balık yok piyasada. Bu sene hamside bir verimsizlik var. Balıkçılar zor günler yaşıyor. Geçen sene hamsinin kilosunu 10 liraya sattık. Talepte vardı, satışta vardı. Ama bu sene fiyattan dolayı talep yok. Vatandaşlarımız balıkla, kırmızı eti karıştırmasın. Balık ve et sektörü farklıdır. İnsanların tercihidir. Eti her zaman yiyemezsiniz ama balığı her zaman yersiniz.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.