"Gelen rakamlar, iyiye gidişte bir işaretin olmadığını gösteriyor”

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, kendisinin ve bölge esnafının, ekonomiden pek umutlu olmadığını söyledi.

"Gelen rakamlar, iyiye gidişte bir işaretin olmadığını gösteriyor”

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, kendisinin ve bölge esnafının, ekonomiden pek umutlu olmadığını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Kasım 2017 Çarşamba 10:18
"Gelen rakamlar, iyiye  gidişte bir işaretin  olmadığını gösteriyor”

    İnağ, her gün zamların geldiği bir ülkede esnafların iyi olmasının da imkansız olduğunu ifade ederek, özellikle akaryakıta yapılan zamların, piyasaya olumlu yönde yansımasının ancak "Hayal" olabileceğini belirtti. Özellikle, tarım ve eğitim konularında yanlış politikaların uygulandığına dikkat çeken Emin İnağ, "Bu da direk esnafa yansıyor. Örneğin; Et olayında da yanlış politikalar uygulanıyor. 'Bana balık verme, balık tutmayı öğret' diye bir söz vardır. Şuanda dışarıdan balık alıyoruz. Dışarıdan alınan etlerde bana göre son derece önemli olan birkaç husus var. Kesilen hayvanlar, İslami şartlara göre mi kesildi? Hayvancılığa ne kadar kötü şekilde yansıdığının farkında Vegabet mıyız? Bu soru işaretlerini iyi inceleyip tartışmamız gerek. Bu uygulamalar değişmezse esnafın durumu iyi değil." dedi.
    "UMUDUM YOK”
    Ekonominin düzelmesi ve esnafın iyi duruma gelmesiyle ilgili umudu olmadığını kaydeden İnağ, şunları söyledi; "Gelen rakamlar, kötüye gidildiğini, iyiye gidişte bir işaretin olmadığını gösteriyor. Kapanan işyeri ile açılan işyeri oranlarına bakıldığında, yanıltıcı bazı noktalar var. 35-40 yaşlarında, bir fabrikada çalışan kişi, fabrika kapanınca mecburen bir iş yapmak zorunda kalıyor ve elinde, avucundakini satıp, Girişimcilik Belgesi de alınca işyeri açıyor. Bu denge, ekonomiyi yansıtmıyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.