“Hayvancılığın gelişmesinde, hizmete hazırız”

Edirne Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erken, Kooperatifin çalışmaların değerlendirdi. KÖY-KOOP'un ülkede hayvancılığının gelişmesi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu belirtti.

“Hayvancılığın gelişmesinde, hizmete hazırız”

Edirne Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatif Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erken, Kooperatifin çalışmaların değerlendirdi. KÖY-KOOP'un ülkede hayvancılığının gelişmesi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Ocak 2018 Pazartesi 10:29
“Hayvancılığın  gelişmesinde,  hizmete hazırız”

    Edirne Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği ( KÖY-KOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erken kurumun çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ; “ Kooperatifimizde 2017 yılı büyük mücadele ve sorunları çözme çabası içinde geçti. Yıl içinde iyi tarafı ve kötü  tarafı  oldu. Kooperatifler , üreticiler olarak, gerek buğdayda gerek ayçiçeğinde, çeltikte havaların uygun gitmesi sonucunda  verim yeterliydi. Fiyatlar da tatmin edici olmasa da  iyi düzeyde olduğunu söyleyebiliriz Üreticilerimiz ürünlerinin bedelini aldı” dedi 
“HAAYVANCILIKTA SIKINTI YAŞANDI”
Hayvancılık konusunda sıkıntı yaşandığını belirten Erken, “ hayvancılık konusunda ülkemizde olduğu gibi dünyada da inişli çıkışlı bir piyasa vardı. Özellikle Türkiye'de et fiyatlarında yükselme buna karşın süt fiyatlarının düşmesi konusunu  bu yıl nasıl engelleriz diye bakanlığımızda  belli toplantılar yaptık. Son olarak  geçen ay  bütün sivil kuruluşlarının katılımı ile illegal bahis  “Büyük ve Küçük  Baş Hayvan  , Süt Sığırcılığı” konusunda   9-12 Ocak-2017 tarihleri arasında Antalya'da üç gün süren  Sayıştay yaptık. Burada hayvancılığın tüm sorunları gündeme getirildi. Uzmanlar konu hakkında bilgi verdi. Burada bakanımız da gelerek bize desteğini sağladı. Sayıştay'da  alınan kararlar Tarım Bakanlığı sitesinde mevcuttur” dedi 
    “ULUSAL  SÜT KONSEYİNDE SÜT FİYATLARI BELİRLENDİ.”
16 Ocak tarihinde Ankara'da “ Ulusal Süt Konseyi” toplantısı yapıldığını belirten Erken. “Bu toplantıda süt fiyatları görüşüldü. Bir lira 32 kuruş olan müstahsil fiyatı bir lira 44 kuruşa yükseltildi. Bununla birlikte fatura bedeli ise bir lira 53 kuruş olarak belirlendi Bu yalnız soğutulmuş fatura bedelidir. Müstahsilimizin fatura bedeli ise bir lira 44 kuruştur. Bu fiyatlar bir şubattan itibaren geçerli olacak. Bu konuda protokol yapıldı. Bu  protokol altıncı ayın sonuna kadar 5 aylık protokol olacak.Bu protokoller belli zaman için yapılıyor fakat bir kriz anında tekrar toplantı  düzenlenebiliyor.       Öyle sanıyorum ki ,hayvancılık geleceğinin biz ve diğer kooperatifler üzerinden  yapılması  çok daha yararlı olacaktır. Bu yönde Edirne, Güney Marmara kooperatifleri  hazır durumdadır. Böylece kooperatifler kanalıyla yapılacak hayvan ticareti daha güvenli olacak ve kayıt altına alınacaktır. Şu anda ülkede kırmızı et sıkıntısı yaşanıyor . Bizim de 6900 müstahsilimiz bulunmaktadır. Ben gerekli platformlarda bunu dile getiriyorum. Eğer hayvancılığı acil olarak destek verilecekse benim 6900 müstahsilimizin yanında 151 köyle süt işi yapıyoruz. 20 bin hayvanımızı acil önlem planında mevcut olan işletmelerde bakmaya talip olduğumuzu belirtirim” dedi 
“HAYVANCILIKTA DIŞA BAĞIMLILIK AZALMALI” 
Ülke için önemli olan hayvancılıkta  dışa bağımlılığını azaltmak olduğunu belirten Erken. “Böylece dışarıdaki hayvan üreticileri yerine ülkemizdeki üreticilerinin daha çok gelir elde etmesidir. Böylece ülkemizdeki tüketicilerin daha ucuz et yemesi  için kooperatif ortaklarımız olarak, biz bu işe talibiz.Bu konuda işletmelerimiz hazırdır.Süt toplama merkezlerimiz gıda onay belgelidir.” 
“ ÜLKEMİZ ÖNEMLİ GÜNLERDEN GEÇİYOR”
Türkiye çevresinde ulusal birliğimizi tehdit eden teröristlerle savaş devam ettiğini belirten Erken, “. Bu savaşın ne zaman biteceği belli değil. Bu savaşın kesin başarı ile sonuçlanacağı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerinden bellidir. Cephede savaşan Mehmetçiklerimize sonsuz destek veriyoruz başarılarını ve sağ salim memlekete dönmelerini diliyoruz, Bugün ülkemizde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacın olduğu bir  dönem yaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.